Kan du göra Vector i GIMP?

December 4

GIMP är ett raster skapa image och redigeringsprogram som körs på alla operativsystem. Det skapar bilder som är uppbyggda av enskilda pixlar, som också är känd som rasterbilder. Grafiker tala om två olika typer av bilder: vektorbilder och raster eller bitmappsbilder. Sedan GIMP skapar rasterbilder, kan det tyckas att det inte gör vektorer. Men det är verkligen inte alls fallet.

Definition av vektorer

Vektorer som användes i vektorgrafikprogram är ett kraftfullt ritverktyg som låter dig skapa skal former som fortfarande ser smidig när du ökar storleken på bilden. Jämför detta med jaggedy, pixelated utseende du får när du försöker att förstora en rasterbild för mycket och du se fördelarna med vektorgrafik. De har andra fördelar också, eftersom vektorerna har små "handtag" på dem som du kan dra runt för att ändra vinkeln på kurvan i stället för att behöva radera och rita formen som du skulle göra om du var missnöjda med en form som har ritats med bitmapp ritverktyg.

GIMP Paths Tool

I huvudsak har GIMP vektor ritverktyg, förutom att det kallar dem "Vägar" i stället för vektorer. Banorna ritverktyg visar faktiskt de små handtagen på verktygets ikon i GIMP verktygslådan. Använd den för att rita raka linjer, eller kurvor eller en kombination av de två punkt för punkt. Enkelt ändra en rak linje för att göra det en kurva, och ändra två kurvor i en jämn kurva genom att hålla ner "Control" tangenten när du väljer punkt som skiljer dem. Detta verktyg ritar huvudsak vektorformer; skillnaden mellan Banor och de flesta vektor verktyg är att du måste tillämpa formens egenskaper när du drar det i stället för före.

Stroke en bana

Om du har försökt att använda GIMP banor verktyg, kanske du har blivit förvirrad. Du kanske har dragit en intressant form, bara för att få det bara försvinna. Anledningen till att detta kan hända är att din väg är just det - en väg, utan egenskaper kopplade. För att göra det synligt, du stroke, antingen genom att klicka på "Stroke Path" i Banor verktygsalternativen under verktygsfältet, eller genom att klicka på "Stroke Path" längst ned på banorna docka. Detta tar upp en dialogruta som låter dig ange färgen och bredden på stroke.

Vägar och val

Banor verktyg i GIMP ger det bästa av båda världar. Du kan redigera banor som vektorgrafik, men sedan konvertera dem till ett val och tillämpa någon särskild effekt som du kan använda på alla raster grafik.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com