Hur man reparerar bakgrundsbelysningen på en bärbar dator

December 3

Hur man reparerar bakgrundsbelysningen på en bärbar dator


Reparera bakgrundsbelysning på en bärbar dator LCD (Liquid Crystal Display) egentligen innebär byte av bakgrundsbelysningen. Det kräver också kunskap och erfarenhet med intrikata datorkomponenter eftersom bakgrundsbelysningen är belägen inom LCD-skärmen. Tillvägagångssättet är ingen slam dunk, även för erfarna tekniker. Misstag kan orsaka permanenta skador, vilket innebär att du kommer att behöva byta ut skärmen, rapporterar webbplats Laptop Reparation Hjälp (se Resurser).

Instruktioner

Ta bort LCD-skärmen

1 Ta bort batteriet. Detta är alltid det första steget för att undvika stötar när man arbetar på de inre komponenterna i elektronik. Vänd den bärbara datorn så att skärmen sidan nedåt och ta ut batteriet ur sitt innehav.

2 Öppna den bärbara datorn för att se på skärmen. Ta bort gummiproppar som finns på framsidan av LCD runt på skärmen och ta bort skruvarna under gummipropp. Detta kommer att ta bort det som kallas frontpanelen.

3 Ta bort skruvarna från botten som håller på LCD-ramen. Detta bör frigöra infattningen. Ta bort den.

4 Ta bort alla skruvarna som håller LCD-skärmen i den bärbara datorn och dra försiktigt LCD-skärmen från sitt innehav, kopplar alla kablar. Helt ta bort LCD-skärmen från dess hölje.

Byt bakgrundsbelysningen

5 Ta bort tejp och folie på baksidan av skärmen. Ställ den åt sidan. Du kommer att använda den senare i monteringen. Ta bort tejpen som håller bakgrundsbelysning kablar.

6 Leta upp och ta bort kretskortet försiktigt tills den unglued. Böj inte styrelsen på något sätt eller det kommer att orsaka skada.

7 Ta bort metallramen runt skärmen genom att låsa upp spärrarna som finns runt metallhöljet. Du kan göra detta med en liten skruvmejsel. Efteråt kommer du att ha separerat ramen, LCD med kretskort och skärm bas. Upphäva den ramen och LCD med kretskortet.

8 Identifiera de transparenta skikten finns inuti. Ta bort dem från skärmen bas tillsammans. Inte skilja dem åt.

9 Ta bort metallkåpan från bakgrundsbelysning lampa. Du kommer att se kablar måste du unattach från sina krokar.

10 Ta bort bakgrundsbelysningen lampan och reflektorn. Detta steg är den mest utmanande. Bakgrundsbelysningen och reflektorn måste komma ut som en enhet och sedan separeras.

11 Gå till bakgrundsbelysning lampa leder från det separerade bakgrundsbelysning lampa. Gummi lock och isolator kommer att tas bort. Kablarna är lödda till bakgrundsbelysningen lampan. Unsolder kablarna från den skadade bakgrundsbelysning och löda nya bakgrundsbelysning kablarna.

12 Sätt ihop den bärbara LCD-skärmen. Bara göra det i den exakta motsatsen till hur det var isär. Var noga med att inte skada några komponenter. Använd tryckluft för att avlägsna eventuellt damm på alla komponenter som de ihop.

Tips

  • Alla modeller har sina egna skillnader och extramaterial. Gör alla nödvändiga forskning för att veta exakt vad som väntar och vad man ska vara redo för när de utför denna procedur.
  • Under demontering, lägga alla komponenter i en organiserad ordning så återmontering kommer att vara mindre förvirrande.
  • Se referenser för detaljerade bilder för att hjälpa till med demontering.
  • Var ytterst försiktig när du arbetar på de inre komponenterna. Använd gummihandskar och inte röra något intrikat manövrerade komponenter. Använd alltid komprimerad luft för att avlägsna damm och partiklar. Varje form av fingeravtryck eller rester kan allvarligt skada hårdvaran.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com