Hur man använder Resume Builder på Microsoft Word 2003

August 28

Hur man använder Resume Builder på Microsoft Word 2003


Det är alltid en bra idé att ha en ready-to-go, polerad och uppdaterad version av ditt CV till hands. När du börjar en ny jobbsökande eller förbereder sig för att göra en karriär övergång, kommer några bitar av papper blir mer avgörande för din strävan än ditt CV.

Kanske du aldrig behövde en CV innan och vet inte var man ska börja för att skapa en. Kanske du har flera papperskopior arkiveras, men nu informationen behöver uppdateras och återuppta tjänsten du använde för 15 år sedan har sedan länge flugit Coop. Kanske du bara vill prova ett helt nytt format, men är inte säker på vad du vill. Microsoft Word 2003 funktion guiden Resume är för dig. Följ några enkla steg för att få jobbet gjort snabbt så att du kan gå få jobbet:

Instruktioner

1 Klicka på "File", sedan "Nytt". på menyraden. När "Nytt dokument" åtgärdsfönstret öppnas, klicka på "På min dator" länken i avsnittet "Mallar" i åtgärdsfönstret.

2 I "Mallar" i dialogrutan väljer du fliken "Andra dokument". Enkelklicka på ikonen "Återuppta Wizard" för att välja det och se till att "Dokument" är markerat i "Skapa ny" avsnitt. Klicka på "OK". Detta startar guiden Resume. Klicka på "Nästa" knappen för att börja.

3 På det första steget i guiden, välj önskad stil - ". Elegant" "Professional", "Modern" eller Klicka på "Nästa" för att gå till nästa steg i guiden.

4 Välj vilken typ av CV du vill skapa - entry-level, kronologisk, funktionella eller professionell. Klicka på "Nästa".

5 Fyll i ditt namn, postadress, telefon, fax och e-postadress som du vill att det ska visas överst i återupptas. Klicka på "Nästa".

6 Klicka för att placera en bock bredvid rubrikerna du vill inkludera i ditt CV. Klicka på "Nästa".

7 Lägg till alla anpassade rubriker som du vill i textrutan och klicka sedan på "Lägg till". Längst ned i det här fönstret kan du ta bort alla nummer som du inte vill genom att markera den och sedan klicka på "Ta bort". Du kan också ordna befintliga rubriker genom att markera dem och klicka på knappen "Flytta upp" eller "Flytta ned".

8 Klicka på "Nästa" och sedan "Finish" för att skapa ett nytt CV dokument baserat på vart och ett av de val du gjort i guiden. Enda klick en platshållare (dvs "typ mål här") för att välja platshållartexten. När du skriver din information kommer det att skriva över platshållartexten.

Om det är aktiverat, kommer Office-assistenten ballong som frågar om du vill göra mer med ditt CV som lägger ett personligt brev, ändra den visuella stilen av återuppta eller skicka det till någon. Om du vill ha ytterligare stöd för dessa gemensamma uppgifter, klicka på lämplig länk under Office-assistenten. Ordet kommer att lansera ett nytt dokument eller en dialogruta för att hjälpa dig med din förfrågan.

Tips

  • Var noga med att regelbundet spara ändringarna i den nya återuppta dokument som du fortsätter att personifiera den. Spara den med en mycket enkel namn som "xxresume", där "xx" representerar dina initialer. Detta dokument kommer troligen att bli en elektronisk bilaga i framtiden mailade applikationer så det är bäst att hålla filnamnet kort och konservativa.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com