Hur IP kameror fungerar

November 9

Strikt mening en IP-kamera är en videoenhet som kan kommunicera med Internet Protocol, såsom en webbkamera. Emellertid har denna term tas på den specifika innebörden av videokameror som används med Internet nätverk för att skapa säkerhetskamera nätverk. IP kameror fungerar med en kombination av standard Internet-teknik och särskilda säkerhetsrelaterade kontrollmekanismer.

Kamera

En IP-kamera fungerar på samma sätt som någon webbkamera eller högre end digital kamera. En lins fokuserar inkommande bilder på en laddningskopplad anordning, eller CCD. CCD är känslig för ljus av olika våglängder, och omvandlar bilden till en digital signal. Beroende på objektivet och CCD, kan en IP-kamera fånga ljusvåglängder synliga för människor, eller andra typer av ljus, såsom infraröda eller ultravioletta våglängder. Detta händer mycket snabbt, så att CCD: n för att kontinuerligt fånga inkommande ljus och lagra digitaliserade data för en rörlig bild. Data kan skrivas till en lagringsenhet lokal till kameran, eller skickas över ett nätverk som ska lagras i en central lagringsplats.

Nätverk

IP-kameror ger normalt en bild av aktuella bilder i realtid till en kontrollstation, där en vakt kan övervaka flera kameror samtidigt med hjälp av ett rutnät av monitorer, eller programvara som visar många bilder på varje datorskärm. Tvåvägskommunikation tillåter styrstationen för att ändra vinkeln, fokus och zoomning av varje kamera vid behov, med de flesta kameror fånga en statisk synfält eller gå igenom cyklade rörelser tills en mänsklig operatör ingriper. Vissa säkerhetssystem ge högtalare att tillåta operatören att direkt tala till människor i området eller höja ett larm.

kamera Säkerhet

Som med alla datanät, är säkerheten för IP-kamerasystemet av största vikt. Till exempel kommer en IP-kamera som sparar alla sina data till nätverkslagring förlora sin förmåga att spela om den förlorar nätverksanslutningen. En lokal lagringsenhet hindrar detta, men då ger en plats av misslyckande för en angripare att bryta kameran och hämta de lagrade bilderna. Styr själva nätet måste vara mycket säkra, som en angripare som kan få tillgång till detta nätverk då kommer att kunna se allt Regulatorerna kan, och använda denna information för att undvika upptäckt eller generera falsklarm som distraherar från en verklig attack.

standarder

Open Network Video Interface Forum, eller ONVIF, är ett konsortium av IP-kameratillverkare som har utformats en pågående standard för samverkan mellan IP-kameror. Detta gör det möjligt för kunder att använda befintlig utrustning med nya inköp från andra medlemmar i ONVIF-gruppen, med försäkran om att funktionalitet mellan enheter kommer att upprätthållas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com