Canon kopiator tekniska tips

November 22

Canon är en av de ledande tillverkarna av professionella kopiatorer. De flesta modeller av Canon kopiatorer innefattar flera pappersmagasin och storlekar och andra funktioner som dubbelsidig utskrift, häftning och sortering. Att hålla kopiatorn fungerar kan kräva betydande underhåll ibland, men det finns flera sätt att se till att kopiatorn stannar i gott skick.

Kopiering

Innan du sätter ett kopieringsjobb genom att din Canon kopiator, är det viktigt att se till att du förstår alla alternativ och funktionsinställningar som du kan använda. Först, vid huvudkopieringsskärmen, kom ihåg att välja antingen svartvitt eller färg, beroende på vilken typ av kopior du kommer att göra. Om du är orolig för dina kopior kommer ut för mörkt, kan du justera enhetens kontrastinställningar att producera ljusare kopior. Sedan se till att inställningen för pappersstorlek är korrekt konfigurerad. Många modeller av Canon kopiatorer känner automatiskt storleken på bilden eller dokument du skriver ut, men det är smart att manuellt kontrollera att rätt-format kommer att användas. Slutligen, använd menyn "Efterbehandling" för att välja ytterligare funktioner som du vill lägga till kopieringsjobbet. Här kan du välja alternativ som häftning, sammanställa och dubbelsidig utskrift.

papper Felsökning

Första gången du upplever problem med papperet i Canon kopiator, bör du omedelbart öppna alla maskinens pappersmagasin och se till att rätt papper har laddats på rätt sätt och inte på att ta slut. Varje bricka är vanligtvis tilldelad ett annat pappersformat, så det är viktigt att inte byta papper mellan facken. Canon kopiatorer inkluderar en bildskärm som gör lösa pappers frågor eller fastnar en mycket enklare uppgift. När papperet fastnar, se bildskärmen för att se en bild som visar var problemet ligger. Följ instruktionerna på skärmen för att öppna lämpligt område av kopiatorn och hämta fastnat papper. När du har åtgärdat pappersstoppet, kommer kopiatorn kontrollera sin pappersbanan igen och sedan fortsätta skriva ut.

bild Felsökning

Efter en kopieringsjobb på din Canon maskinen är färdig, bör du alltid titta närmare på kopiorna för att se om bilden eller texten har skrivits ut på rätt sätt. Om du märker några ränder, fläckar eller blekning, kan det bero på ett problem med kopiatorn. Till att börja felsöka ett imageproblem, öppna den främre av kopiatorn och ta bort var och en av enhetens tonerkassetter. De flesta Canon kopiatorer använder fyra eller fler tonerkassetter. När du tar varje patron ur maskinen, kontrollera eventuella läckande toner eller andra märkbara problem. Skaka varje patron att flytta toner runt, vilket kommer att förbättra utskriftskvaliteten och även förlänga livslängden på kassetten. Efter att ha lagt tonerkassetterna tillbaka i kopiatorn, göra en kopia och jämföra den med de tidigare för att se om bilden problem rättats. Om inte, kan du behöva byta tonerkassetterna för att uppnå utskrifts en förbättrad kvalitet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com