Problem med monitorhögtalare

May 21

När du köper en ny dator, eller uppgradera din nuvarande dator, kan datorn ha förmågan att leverera hög ljudkvalitet. För att spela ljudet kommer du vill ha hög kvalitet högtalare. Datorhögtalare behöver inte vara fristående enheter. Du kan välja monitorer som har inbyggda högtalare. Om du har problem med monitorhögtalare, kan du felsöka problemet genom att följa specifika processer.

Inget ljud

Om du får inget ljud alls från dina monitorhögtalare, kontrollera högtalarnas fysiska anslutningar. Bildskärmar med högtalare har en kabel för ljudingång förutom VGA eller digital videokabel. Ljudingången kommer att ha en enda utsprång vid änden av kabeln, precis som i hörlurar. Anslut änden av ljudkabeln till ljud ut uttaget på datorn. Ljudutgång bör märkas som sådana, ofta med en bild av en pil som pekar ut från en cirkel. Koppla och sedan tillbaka kabeln (om kabeln redan ansluten). Om du inte sätter i kabeln ordentligt, kan ljudet inte spela ut ur högtalarna. Kontrollera att bekräfta att du har ställt in ljudvolymen kontroll över den lägsta inställningen, och om inte, ändra den till en högre inställning, föreslår Computer Hope.com.

låg volym

Ibland kan det hända att monitorhögtalare spela upp ljud som förväntat men ovanligt låg volym. Om monitorhögtalare volym redan är inställd för högt, kan problemet bero på programinställningar på datorn. Justera volymen på det program, som du får ljud. Om du spelar en DVD, kan du skruva upp volymen med DVD-spelarens kontroller. Om volymen i programmet är redan på den högsta inställningen, skruva upp volymen i inställningarna för Windows på din dator. Du hittar ljudvolymen gränssnittet i Windows kontrollpanel. Skjut upp volymen till den högsta inställningen för att öka volymen, föreslår Hewlett Packard.

Ingen ström

Monitorhögtalare kommer att ha en liten lampa som tänds när högtalarna får ström. Om strömindikatorn inte tänds, kontrollera att bekräfta att bildskärmens strömkabel är ansluten till ett vägguttag. Vissa monitorhögtalare kan du också stänga av ljudet på och stänga oberoende av bildskärm. Kontrollera högtalarnas strömbrytaren, om enheten har en. Du kan slå de flesta högtalare genom att trycka på strömbrytaren eller genom att vrida en volymratten, om man är närvarande, från vänster till höger.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com