Om MSN Hotmail

April 1

Hotmail, tidigare känd som MSN Hotmail är en gratis e-posttjänst som drivs av Microsoft Corp. under sitt Windows Live familj av stationära och webbaserade applikationer. Det fanns mer än 300 miljoner Hotmail-användare som av 2010, vilket gjorde den till den mest populära gratis e-posttjänst, före både Yahoo! Mail och Googles Gmail. Även Hotmail har varit känt för flera e-innovationer, såsom att vara först med att erbjuda anti-virusskanning för bilagor, har det också varit föremål för ett stort antal kontokapning incidenter.

Bakgrund

Hotmail utvecklades först i juli 1996 av Silicon Valley nystartade grundare Sabeer Bhatia och Jack Smith. Vid den tiden var det en av de första webbaserade e-posttjänster. Tjänsten växte i popularitet snabbt, och hade miljontals kunder i slutet av 1997. Microsoft förvärvade Hotmail 1997 och fortsatte att växa i användare. Microsoft integrerat Hotmail med MSN (Microsoft Network) webbportal, kallar tjänsten MSN Hotmail. I november 2005 meddelade Microsoft att det var omprofilering sina MSN meddelandetjänster i Windows Live, medan MSN förblev en separat portal.

Windows Live

Windows Live är en anpassningsbar sida som användarna kan anpassa sina behov med webbaserade applikationer, inklusive fotodelning, sociala nätverk, och en blogg skriver klient nyheter och information. Windows Live Hotmail erbjuder användare 5 GB gratis att lagra meddelanden, och inkluderar Microsofts egna säkerhetsåtgärder. I februari 2011 meddelade Microsoft att användare av Hotmail skulle kunna prata med sina Facebook-vänner genom att ansluta deras Hotmail-konto med Facebook.

Security Problems

Hotmail har varit föremål för högprofilerade kritik i samband med användare som har sina konton "kapade". Detta inkluderar klagomål som hackare har brutit sig in i användarnas e-postkonton och skickade "spam" e-post till alla på personens kontaktlista. Många gånger, hackare förändrat användarens inloggningsuppgifter, lämnar legitima kontoinnehavare inte kan komma åt sina konton och stoppa fler skräppost från att skickas. Dessutom kan hackare kapa ett Hotmail-konto för att skicka "phishing" -meddelanden eller skadlig kod. Microsofts Windows Live Solution Center rekommenderar att användare väljer ett starkt lösenord som inte är lätt att gissa, och se till att deras dator inte är infekterad med virus.

ökad säkerhet

Under 2010 meddelade Microsoft ökad säkerhet för Windows Live Hotmail, inklusive att lägga till "bevis" för att tillåta användare att lättare återhämta kapade konton. En av dessa bevis är att länka ett Hotmail-konto till en viss dator som används endast av kontoägaren. Ett annat bevis är kontoägarens mobiltelefon. Microsoft meddelade också en ny "betrodd avsändare" -funktionen, som identifierar legitim e-post från välkända banker och andra institutioner vars namn och logotyper används ofta av spammare att lura mottagarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com