Hur man ansluta en extern hårddisk på en Mac OS 9

February 5

Hur man ansluta en extern hårddisk på en Mac OS 9


Externa hårddiskar är idealiska som en sekundär lagringsenhet för din Mac-system, speciellt om datorns primära hårddisken är ont om utrymme. Enheterna gränssnitt med din Mac OS 9-system via en Universal Serial Bus (USB) eller FireWire-port, format snabbt och accepterar dokument, bilder och andra filer. Om du behöver flytta din dator eller om du vill ta den externa hårddisken med dig, allt du behöver göra koppla ur enheten.

Instruktioner

Ansluta extern hårddisk

1 Slå på Mac OS 9-system (om den är avstängd).

2 Anslut den externa hårddisken runda eller platta strömkontakt till strömuttaget på baksidan av hårddisken. Anslut enhetens nätsladd till alla tillgängliga vägguttag. Om den externa hårddisken har en strömbrytare, vrid den till läge "ON". Om enheten inte har en strömbrytare, bör du se en effekt LED ljus lyser på framsidan av enheten indikerar att disken är på.

3 Anslut den ena änden av en USB- eller FireWire-kabeln till "USB" eller "FireWire" port på baksidan av den externa hårddisken.

4 Anslut den andra änden av USB- eller FireWire-kabeln till en ledig USB-port på sidan eller baksidan av din Mac-system eller FireWire-port på sidan eller baksidan av din Mac.

Ställa in extern hårddisk Inom OS 9

5 Klicka på "Apple" -ikonen i det vänstra hörnet på skärmen. Välj "Kontrollpanelen" och sedan "Tilläggskontroll."

6 Markera kryssrutan bredvid "Filöverföring" för att inaktivera Filöverföring förlängning. Klicka på "Starta om." Din Mac startar och ber dig med ett meddelande om att formatera den nya externa hårddisken.

7 Ange ett namn för den externa hårddisken i dialogrutan Öppna. Välj "Mac OS Extended" från rullgardinsmenyn.

8 Klicka på "Initiera". Klicka på "Fortsätt" för att bekräfta att du vill formatera disken. Den nya externa hårddisken med namnet du angav i steg 3 visas på din Mac skrivbord.

9 Klicka på "Apple" -ikonen i det vänstra hörnet på skärmen. Klicka på "Kontrollpanelen" och "Extensions Manager" klicka på kryssrutan bredvid "Filöverföring" för att aktivera Filöverföring förlängning. Klicka på "Starta om." Din Mac startar. Din nya externa hårddisk är nu redo för lagring av dokument och filer.

Tips

  • Mac OS 9 stöder inte USB 2.0 dataöverföringshastigheter - enheten hastighet kommer att minskas till USB 1.1 dataöverföringshastigheter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com