Hur komprimera ljudfilen av din Podcast

February 4

Hur komprimera ljudfilen av din Podcast


När du är klar med inspelningen och redigera podcast, måste du skapa en datakomprimerad ljudfil för att leverera den över internet.

Instruktioner

1 Innan du komprimera filen, överväga om du vill använda mono- och vad du vill att din bithastighet vara. Om det är en enbart röst podcast, kanske du vill gå med en bithastighet på 64 eller 32 kbps (lägre än din vanliga 128 kbps), så att filstorleken är mindre. Men om du har musik, hålla fast vid 128 kbps.

2 Titta på dina frekvensinställningar. Om du kan prova frekvenser, hålla fast vid multiplar av 11,025 kHz så ljudfilerna normaliseras. Du kan även med att filtrera bort höga och låga frekvenser.

3 Hur komprimera ljudfilen av din Podcast


Fyll i din ID3-taggar för våra MP3-filer. Detta är den information som dina lyssnare kommer att få om din podcast - artist, titel, beskrivning - och det kommer att hjälpa dem att organisera sina podsändningar.

4 Hur komprimera ljudfilen av din Podcast


Podcast ljudfiler redovisas som MPEG-ljudfiler. Du kan använda Automator eller Quicktime Pro för att komprimera den till en mindre AAC-fil (MPEG 4). Eller så kan du göra det genom Garage: Export till MPEG Audio, markerar du kryssrutan bredvid "AAC-128-S-44.1", och detta kommer att skapa en högkvalitativ ljudfilen i en liten storlek.

Tips

  • Du kan skapa en förbättrad podcast genom att lägga till kapitel, bilder och länkar för lyssnaren att följa med när de lyssnar.
  • Du kan ta bort källfilen när ljudfilen har komprimerats.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com