Hur man skapar makron i Excel

February 6

Excel innehåller ett automatiserat verktyg, som kallas ett makro, som kan användas för att utföra vanliga, repetitiva uppgifter. En enkel makro kan ställas in för att registrera tangenttryckningar och musklick när en användare utför en uppgift, som går in och organisera en lista med namn i ett Excel-ark. Efter avslutad inspelning när det är dags att gå in en ny uppsättning av samma typ av data, kan användaren ha makrot utföra denna funktion genom att spela tillbaka.

Instruktioner

1 Bestäm den process som du vill att makrot ska spelas in. Till exempel kan du skapa ett makro som tar hand om summera siffrorna i en kolumn.

2 Öppna en arbetsbok i Excel. Klicka på en av de celler som du vill formatera.

3 Klicka på knappen "Verktyg" i verktygsfältet. Markera "Macro" på Verktyg-menyn och välj sedan "Spela in nytt makro" från makromenyn. En "Spela in makro" dialogrutan visas som du kan använda för att ange ett namn och beskrivning av ditt makro, välj ett kortkommando och välj en lagringsplats.

4 Skriv in ett namn för det nya makrot i "Makronamn" fältet. Namnet du väljer måste börja med en bokstav och kan inte innehålla mellanslag. Du kan använda en kombination av bokstäver, siffror och understreck.

5 Ange ett kortkommando. Detta steg är valfritt men det är ett sätt att aktivera makrot snabbt. Använd någon av de bokstäver eller symboler på tangentbordet

6 Välj en lagringsalternativ för ditt makro. Du kan lagra den i en ny arbetsbok i den aktuella arbetsboken eller i en personlig makro arbetsbok. Lagra dina makron i en personlig makro arbetsbok kommer att göra dem tillgängliga om du vill använda någon av dem i ett nytt kalkylblad.

7 Ange en beskrivning av ditt makro i "Beskrivning" fältet. Detta steg är också valfritt.

8 Klicka på "OK" för att fortsätta och att påbörja inspelningen. En "Stop Recording" ruta visas, som visar att makro har startat inspelningen.

9 Utföra de uppgifter som du vill makrot att spela. När du är klar med processen, klicka på den blå knappen i makroinspelning rutan för att stoppa inspelningen.

Tips

  • Spara ditt makro med en beskrivning är användbart när du behöver för att välja det från en grupp av makron.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com