Network Solutions: Portinställningar för Mac Mail

January 20

Network Solutions använder mestadels standardinställningar för inkommande och utgående e-post till konton värd på sina e-postservrar. Mac OS X Mail standard på de flesta av dessa inställningar, och det kräver endast mindre förändringar för att arbeta med Network Solutions värd konton. Beroende på Internetleverantören du använder för att ansluta till Internet, kan vissa ändringar bli nödvändiga.

om portar

Varje Internet-anslutningen sker på ett numeriskt port, som styr trafiken mellan adresser i nätverket. En port kan visualiseras som en körfältet på en motorväg, med varje bana att gå till en annan nätverkstjänst. Till exempel, använder nästan alla webbtrafik port 80, så Internet-trafik i denna lane sänds till en webbserver. Övrig trafik skickas till samma dator, men på olika portar, förbi webbservern och i stället skickas till alternativa tjänster på samma dator.

Vanlig post Portar

Internetstandarder fastställa gemensamma portar för e-posttrafik. POP e-post, som lagrar e-post på servern tills det hämtas till en lokal dator, kommunicerar via port 110. IMAP e-post, som i stället använder servern som lagring för både nya och arkiverade meddelanden använder port 143. Network Solutions använder dessa portar för tjänsterna. Men port 25, standard för att skicka e-post med SMTP-protokollet, ofta blockeras av Internetleverantörer för att förhindra spam meddelanden. Network Solutions istället använder port 587 för SMTP, som är den gemensamma alternativ, eller port 2525, en icke-standardport som valts för sin kortkommando för att vara "25" två gånger i rad.

Skapa en Mac OS X postkonto

Öppna Mac OS X-postinställningar och klicka på fliken "Konton". Klicka på "+" för att skapa ett nytt konto. Skriv in den e-postadress och lösenord för ditt nya e-postkonto värd Network Solutions, klicka sedan på "Klar". Välj om du vill använda POP eller IMAP för det här kontot. Den inkommande e-postserver är "post." följt av namnet på den domän som du har registrerat med Network Solutions (dvs "mail.yourdomain.com"). Ange e-postadressen igen som användarnamn och samma lösenord, klicka sedan på "Fortsätt" två gånger. Ange "smtp." följt av ditt domännamn (dvs "smtp.yourdomain.com") för den utgående e-postservern. Mata in din e-postadress och lösenord igen som användarnamn och lösenord, klicka sedan på "Fortsätt" och "Skapa".

Konfigurera nätverkslösning portar

Mac OS X Mail automatiskt försöka använda portarna 110, 143 och 587 med nya e-postkonto, som alla stöds av Network Solutions e-postservrar. Försök att skicka ett testmeddelande från det nya kontot. Om ett felmeddelande som säger att e-postservern inte kunde nås ändra SMTP sändande porten till 2525. Gå tillbaka till "Konton" -fliken i Mail-inställningarna, och klicka sedan på Network Solutions e-postkonto. Välj "Redigera SMTP serverlista" i "utgående e-postserver" drop-menyn. Välj SMTP-servern för domänen och klicka på fliken "Avancerat". Klicka på "Använd anpassad port" knappen och ange "2525" i textrutan. Klicka på "OK" för att spara inställningen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com