Så att välja rätt Intel-processor för en bärbar dator

April 22

Så att välja rätt Intel-processor för en bärbar dator


Datorns processor är i huvudsak hjärnan i datorn. Det används i nästan varje funktion och programkörning på datorn. En snabbare processor med mer datorkraft kommer att utföra mer effektivt än en långsammare processor. På grund av den integrerade roll processorn spelar i systemets prestanda, att veta hur man kan jämföra processorer när de köper eller bygga en bärbar dator är en viktig kompetens att ha. Genom att följa dessa enkla instruktioner kommer du att kunna välja den bästa processor för din bärbara dator.

Instruktioner

1 Rådgör med din laptop bruksanvisning och avgöra vad socket sin processor använder. Processorn i en mängd olika uttagstyper och kommer att vara oförenligt med alla moderkort som inte har rätt uttag.

2 Jämför processorerna i din prisklass och notera sin kärn hastighet. Kärna hastighet är en av de främsta riktmärken för processorhastigheten. Kärna hastighet mäts i gigahertz och en processor med mer gigahertz allmänhet snabbare än en med mindre.

3 Du bör nu jämföra hastigheter din CPU FSB. FSB hastighet avgör hur snabbt din dator kommer att kommunicera med nordbryggan, som kommunicerar med systemets RAM och moderkort. Att ha en riktigt snabb kärna hastighet men en långsam front side bus är kontraproduktivt, eftersom din processor kommer att begränsas i hur mycket information det kan passera längs.

4 Hitta en webbplats som www.tomshardware.com och leta upp processorn benchmarking diagram för processorerna du beslutar mellan. En benchmarking diagram visar hur varje processor utför när man kör vissa kraftfulla program. Detta kan vara användbart om du främst använda ett program på din bärbara dator.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com