Hur man skapar PDF-filer med MS Word PDFMaker

April 23

Portable Document Format (eller PDF som det vanligtvis kallas) har blivit standard bärbara och utskrivna dokument format. Skaparen av specifikationen, Adobe, gör det enkelt för användare att komma åt och skapa PDF-filer. I själva verket är det möjligt att installera och använda PDFMaker programvara som integrerar sömlöst med Microsoft Word, så att du kan skapa PDF-filer från Word-dokument.

Instruktioner

Förbered ditt system för att skapa PDF-filer

1 Installera Adobe Acrobat Suite på datorn. Även Adobe har Acrobat Reader kostnadsfritt, för att skapa eller arbeta med PDF-filer på ett mer sofistikerat sätt, är det nödvändigt att köpa och installera Adobe Acrobat Suite (Professional eller Standard version). När det är installerat, men det finns ett antal nedladdningar tillgängliga för att förbättra programmet.

2 Ladda ner PDFMaker från Adobes webbplats och installera det (se Resurser nedan). Installationen är ganska enkelt; Allt du behöver göra är att köra exe-filen och se till att makron är aktiverade i MS Word. Du kan göra det genom att gå till "Verktyg" och sedan "Macro" och sedan "Säkerhet" och välja inställningen "Medium". Varje handling eller funktion som använder makron kommer då att utlösa en bekräftelse alert, så att du kan aktivera PDFMaker.

3 Spara en kopia av Word-dokumentet i det ursprungliga formatet. För att skapa PDF, kommer du att ändra standardskrivare, som kan orsaka en del av den ursprungliga formateringen data förloras. Det är en bra idé att ha en kopia av originalet så att du kan återställa dessa inställningar.

4 Skräddarsy några utskriftsalternativ i menyn Verktyg i MS Word. Nu är det dags att anpassa sidstorlek, upplösning eller andra alternativ som är specifika för det dokument du kommer att konvertera.

5 Ställ in Adobe PDF-skrivaren som standardskrivare. Gå till "Start" och sedan "Inställningar" och sedan "Skrivare" och klicka på "Adobe PDF" -ikonen. När dialogrutan visas väljer du "Välj som standard."

6 Bevara inhemska typsnitt genom att konfigurera AdobePS skrivardrivrutin. I skrivarens meny klicka på "Egenskaper" och sedan fliken "Allmänt". Välj "Utskriftsinställningar", sedan "Layout" och sedan "Avancerat" och aktivera Postscript-alternativ. När du har gjort detta, välj "Truetype Font Download" och välj "Native Truetype" i dialogrutan.

Konvertera MS Word-dokument till PDF-filer i Acrobat

7 Öppna Adobe Acrobat och navigera till menyn Redigera. Välj "Inställningar" och sedan "Konvertera till PDF" och välj MS Office som det program som du kommer att konvertera.

8 Klicka på "Redigera inställningar" och välj dina konverteringsinställningar. Det finns ett antal funktioner som kan användas i detta steg, bland annat att skapa ett nytt filnamn och aktivera olika behörigheter för PDF-filen.

9 Klicka på "Microsoft Office-dokument" i listan Filtyp och bläddra till den fil du vill konvertera. Klicka på "Öppna" när du har hittat det, och vänta medan dokumentet öppnas i MS Word. När det öppnas, kommer Adobe automatiskt konvertera filen med PDFMaker.

Konvertera MS Word-dokument till PDF-filer i Word

10 Göra justeringar i dokumentet för att minska handläggningstiden. Det är en bra idé att minska antalet typsnitt i dokumentet och göra stora tabeller eller diagram mindre. Du kommer också att behöva justera marginalerna till minst 0,8 tum för att rymma hyperlänkar.

11 Välj konverteringsinställningarna, om de inte redan är anpassade till standardinställningarna. Välj "Adobe PDF (Maker)," sedan "Ändra konverteringsinställningar" och använda inställningar och säkerhets flikarna att göra några sista ändringar i behörigheterna filnamn eller text inbäddning.

12 Konvertera filen. Klicka på ikonen "Convert to AdobePDF" på verktygsfältet i Word eller välj "Adobe PDF" och sedan "Konvertera till Adobe PDF."

13 Namnge filen, välj en standardplats och klicka på "Spara".

Tips

  • Det rekommenderas att alla program som körs stängas innan du använder PDFMaker för att konvertera dokument i MS Word. Detta bör avsevärt minska den tid det tar att bearbeta filen.
  • Om du har dokument som har diagram i dem, måste du välja "Rita objekt" alternativ i MS Word utskriftsalternativ.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com