Hur man skapar en Flash Banner Med Adobe Photoshop CS2

April 3

Skapa en animerad Flash-banner är lätt med den medföljande kombinationen av Adobe Photoshop CS2 och Imageready CS2. Med dessa kraftfulla program, behöver du inte ens behöver Flash programvara för att skapa multimedia SWF-filer för din webbsida eller blogg. Denna handledning kommer att ge dig grundläggande grunden för att skapa någon typ av Flash-animation du kan tänka dig.

Instruktioner

Skapa och animera

1 Skapa en 468 med 60 pixlar 72 dpi dokument i Adobe Photoshop CS2. Detta är standard Internet bannerstorlek.

2 Välj en bakgrundsfärg. Gå till menyn "Välj" och välj "Markera allt" och sedan gå till menyn "Redigera" och välj "Fyll ...". Klicka på "OK." Om du vill använda en bakgrundsbild, kopiera och klistra in bilden i det nya dokumentet.

3 Klicka på menyn "Window" och öppna "Lager" paletten. Klicka på ikonen längst ner i fönstret som visar pop-up ". Skapa ett nytt lager" I det nya lagret du just har skapat, lägg till ord som du vill ha på din banner.

4 Duplicera lagret så många gånger du vill steg i animeringen. I det här fallet, du kommer att ha den typ flytta över banner, så klicka på det första lagret och placera den typ där du vill att din animeringen ska börja. Flytta text på varje ytterligare skikt framåt lite längre tills du får där du vill avsluta på det översta lagret. Ju fler lager eller steg du skapar kommer desto jämnare slut animation vara.

5 Välj "Redigera i Image Ready" från menyn "File". Detta öppnar dokumentet i Imageready CS2 där du kommer att konvertera dina lager i animeringsramar.

6 Gå till menyn "Window" och välj "Animation" för att få upp Animation paletten. Klicka på högerpilen på höger sida, rulla upp och välj "Gör bildrutor från lager." Klicka på varje ram och slå på bottenbakgrundslagret i "Lager" paletten.

7 Använd samma meny som i föregående steg och välj "Markera alla bildrutor." Välj en ram och ställa in tidsfördröjningen till "0,1 sek" för en snabb animering eller "0,2 sek" för en läsbar animation. Ändra en ram ändrar alla bilder som valts. Hit "Play" pilen längst ned på paletten för att förhandsgranska animeringen. Förhandsvisningen spelar långsammare i Imageready än det kommer i Flash, men det visar hur smidigt animeringen är.

8 Gå till menyn "Arkiv" och välj "Export"> "Macromedia Flash SWF ..." och klicka på "Generera HTML" kryssrutan. Klicka på "OK" och sedan på "Spara".

9 Öppna HTML-dokument med en webbläsare för att se din Flash-animation.

Tips

  • Skapa varje element, typ eller vektorform på eget lager så att du kan animera det självständigt.
  • Flash-animationer fungerar bäst med typ, Adobe Photoshop former, eller "smarta objekt" som importerats från vektorprogram.
  • Standardbildhastigheten för SWF-filer är 12 bildrutor per sekund (12 fps), så tänk på att animeringen kommer att spela snabbare än Imageready förhandsvisning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com