Ta bort Windows temporära filer

August 31

Ta bort Windows temporära filer


Temporära filer (ibland kallas TEMP) är en del av Microsoft Windows-operativsystem som erbjuder lugn-of-mind till persondatorer (PC) användare. Temporära filer är en mapp som lagras på hårddisken. Många tredjepartsapplikationer och program använder Temp folder, förutom att bara Windows. Temporära filer kan innehålla kopior av ändringar i ett dokument med hjälp av en ordbehandlare. Det kan också inkludera mjukvara som ursprungligen användes för att installera ett program. Filerna lagras i TEMP automatiskt i bakgrunden och med tiden mappen kan utarma hårddiskutrymme. Windows operativsystem inkluderar en funktion som hjälper dig att enkelt hitta och ta bort temporära filer.

Instruktioner

1 Spara ditt arbete och avsluta bland alla program och applikationer.

2 Gå till "Diskrensning" verktyg direkt genom att använda "Kör" kommando "cleanmgr." "Kör" kommando kan nås på Windows Start-menyn eller genom att trycka på "Windows-tangenten" plus bokstaven "R"

3 Välj den enhet som temporära filer raderas i "Diskrensning: Drive Selection" dialogrutan. Vanligtvis "C:" driv hus operativsystemet Windows. Klicka på "OK" -knappen.

4 Vänta på "Diskrensning" i dialogrutan för att avsluta "Beräkna" indikeras av den gröna förloppsindikator avancera från vänster till höger.

5 Kontrollera "Temporära filer" rutan i "Filer att ta bort" avsnittet, om det inte redan. också besluta om du vill kontrollera och avmarkera ytterligare alternativ.

Klicka på "OK" och välj "Ta bort filer" i den efterföljande popup-fönster för bekräftelse att rensa temporära filer från Windows. En annan grön förloppsindikator visar åtgärder pågår. Men om det finns ett litet antal filer, kan indikatorn visas för endast en kort sekund; det är okej om du missar det.

Tips

  • Verifiera temporära filer togs bort genom att upprepa stegen ovan. När du kommer till steg 5 titta på "Temporära filer" igen i "Filer att ta bort" avsnittet. Blick till höger märker filstorleken och om det är "0 byte" (noll byte), har sedan alla filer tagits bort.
  • Var försiktig när du tar bort temporära filer, som andra program som Microsoft Office och andra tredjepartsapplikationer kan lagra dina dokument eller projekt i den här mappen, i fall du behöver för att ångra eller återgå till tidigare sparade versioner.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com