Lägga till en dator i en LynkSys Router

April 12

Lägga till en dator i en LynkSys Router


Med hjälp av en Linksys router tillåter nätverk för att vara värd för flera datorer eller Internet-kompatibla enheter, t.ex. spelkonsoler. Varje Linksys router är värd en annan mängd Ethernetkabeln portar baserade på modellen för routern. Lägga till en dator till din Linksys-router är en enkel uppgift som bör inte ta mer än fem till tio minuter totalt att slutföra. För att ytterligare ändra datorns nätverksalternativ, Linksys routrar erbjuder anpassningsmöjligheter och säkerhetsverktyg.

Instruktioner

Lägg en dator till en Linksys router

1 Verifiera anslutningen av Ethernetkabeln till kabel- eller bredbandsmodem. Anslut den andra änden av denna Ethernet-kabel till porten som "WAN" eller "Internet" som vanligtvis finns på baksidan av din Linksys router. Modemet kommer nu upptäcka Linksys Router inställningar automatiskt.

2 Anslut en extra Ethernet-kabel till den tillgängliga porten på baksidan av datorn för att ansluta datorn.

3 Anslut den motsatta änden av Ethernet-kabel till en av de tillgängliga Linksys portar, vanligtvis märkt med siffror (1, 2, 3, 4). Datorn kommer automatiskt att ansluta till Internet-anslutning från Linksys router.

Manuellt ställa in Internet-anslutning för datorn

4 Gå till Start-menyn och Kontrollpanelen om din router inte automatiskt upptäcker nätverksanslutningarna.

5 Välj "Nätverks- och delningscenter" från tillgängliga kategorilistan.

6 Välj "Konfigurera en anslutning eller ett nätverk" och följ instruktionerna på skärmen för att skapa en ny Internet-anslutning från datorn.

Tips

  • För att förhindra förlust av viktiga data och filer i händelse av ett fel, säkerhetskopiera och spara alla lösenord eller handlingar som hör till Linksys router och nätverksanslutningen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com