Hur kontrollerar jag min laptop för att se till USB-portar är aktiva?

October 1

Hur kontrollerar jag min laptop för att se till USB-portar är aktiva?


Universal Serial Bus (USB) portar är Plug-and-Play-kompatibla, vilket innebär att USB-enheter kan enkelt anslutas till en USB-port för att få dem att fungera utan att starta om datorn. Ett enkelt sätt att testa USB-porten är att ansluta en USB-enhet, till exempel ett USB-minne. Men om enheten inte fungerar, kan du inte vara säker på om problemet är med USB-enheten eller själva hamnen. Med Windows 7: s Device Manager kan du isolera problemet.

Instruktioner

1 Koppla från alla USB-enheter som inte är funktionella.

2 Klicka på "Start", skriv "enhetshanteraren" och klicka på "Enhetshanteraren" från sökresultaten.

3 Dubbelklicka på "USB-styrenheter" från botten av "Enhetshanteraren" fönstret för att utöka listan.

4 Leta efter en noterad USB-ikonen, som har en liten nedåtpilen över dess topp. Detta indikerar att porten är inaktiverad. Om det inte finns några sådana ikoner, alla portar är aktiva. Titta även för ett gult utropstecken på någon av de listade USB-portar. Om det inte finns några dysfunktionella USB-enheter anslutna till datorn, indikerar detta ett problem med en av USB-portarna.

5 Högerklicka på USB-porten i listan och välj "Egenskaper".

6 Klicka på fliken "Drivrutin".

7 Klicka på "Enable" för att aktivera USB-enheten. Om du såg ett gult utropstecken, klicka sedan på "Avinstallera" och starta om datorn. Drivrutinerna för enheten automatiskt installeras.

8 Anslut en USB-enhet till en av datorns USB-portar och titta på listan Enhetshanteraren. Om en ny post visas med ett gult utropstecken, det finns ett problem med enheten. Detta kan vara hårdvara eller förarrelaterade. Även om de flesta USB-enheter installeras automatiskt, vissa kräver specialiserade förare. Om du har en installationsskiva som medföljde enheten, följer enhetens bruksanvisning för att installera dessa drivrutiner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com