Hur man kan stoppa kapning

July 9

Hur man kan stoppa kapning


Kapning uppstår när någon använder en annan persons e-postadress för att skicka e-post, dölja sin riktiga e-postadress och identitet. Du kan bli ett offer för kapning om någon använder din e-postadress för att skicka e-post, som ofta innehåller provocerande uttalanden, pornografi, virus eller förfrågningar om känslig information. Du kan också få e-post från en falsk e-postadress där en person försöker få din privata information, inklusive användarnamn och lösenord. Att vara medveten om spoofing är det första steget för att förhindra det.

Instruktioner

1 Skapa en separat e-postadress för användning på forum och anslagstavlor eller undvika att utsätta din e-postadress helt och hållet. Hackare kan söka forum och anslagstavlor för e-postadresser att använda.

2 Använd en helt annan användarnamn för anslagstavlor och forum än du använder för din primära e-postkonton och viktiga inloggningar.

3 Skapa olika användarnamn och lösenord för varje konto du har med ett företag som kräver att du logga in. Om en hacker lyckas få information om ett konto, kommer han inte att kunna komma in på flera konton eftersom användarnamn och lösenord inte kommer att vara samma.

4 Undersök e-post noggrant om de innehåller länkar för dig att klicka. Klicka inte på en länk om du är osäker att det kommer från ett företag som du litar på. Även om det verkar komma från ett företag som du litar på, besök webbplatsen och söka efter den sida där du skulle ha landat via länken. Detta kan omintetgöra hackare som skickar vilseledande länkar.

5 Vägrar att ge ditt användarnamn eller lösenord till någon person som kontaktar dig och begär det via Internet, via e-post eller per telefon. Ett välrenommerat företag kommer inte att kontakta dig för att begära denna information.

6 Använd en separat e-postadress för att skicka och ta emot betalningar online. Om du tar emot betalningar från mer än en online-betalning processor, använda en separat e-post för varje företag.

7 Rapportera mottagandet av falska e-postmeddelanden till bolaget kriminella härma. Till exempel, om du får ett e-postmeddelande från någon som utger sig för att vara en representant för din bank, vidarebefordra e-post till din bank.

8 Informera din Internetleverantör (ISP) omedelbart om du tror att din e-postadress har falska. Din snabba åtgärder min förhindra din ISP från avsluta kontot eftersom det verkar du skräppost eller begå andra e-brott.

9 E-post Federal Trade Commission att rapportera spoofing. Använd följande e-postadress: [email protected].

Tips

  • Alltid ta bort misstänkta e-postmeddelanden från din hårddisk när du vidarebefordra dem. På så sätt kommer ingen i ditt hem av misstag svara på e-post eller klicka på bifogad länk senare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com