Felsöka: Dell Inspiron E1705 erkänner inte den trådlösa anslutningen

June 14

Felsöka: Dell Inspiron E1705 erkänner inte den trådlösa anslutningen


Trådlöst internet är ett populärt alternativ till traditionella trådbundna Internetanslutningar som kan erbjuda hög hastighet Internet utan att fysiskt ansluta något i datorn. Detta gör det möjligt för rörelsefrihet utan att förlora anslutningen, liksom många andra praktiska funktioner. Eftersom konsekvensen av din Internet-anslutning är beroende av oavbruten kommunikation mellan datorns trådlösa kort och den trådlösa åtkomstpunkten, om datorn inte kan se det trådlösa nätverket som du försöker ansluta, kommer du inte har någon tillgång till Internet. Om du befinner dig i denna situation när du använder Dell Inspiron E1705, felsöka problemet med hjälp av några enkla steg.

Instruktioner

1 Aktivera Inspiron trådlösa kortet genom att trycka på F2. Om du ser statuslampan Wi-Fi längst upp på tangentbordet (märkt med ett stiliserat "Wi-Fi" logotypen) belysa har Inspiron trådlösa kort aktiverats och det bör nu kunna se alla tillgängliga trådlösa nätverk inom räckhåll av sin trådlösa kort. Försök att ansluta till det trådlösa nätverket som du väljer att se om problemet har lösts.

2 Återställ ditt trådlösa nätverk genom att dra ut strömkabeln på din Internet-modem och trådlösa routern (om du använder ett modem / router allt-i-ett-enhet, helt enkelt dra ut strömkabeln). Efter 30 sekunder, anslut alla nätsladdar tillbaka och göra det möjligt för ytterligare 30 sekunder för alla enheter till fullo starta. Testa din anslutning igen.

3 Anslut till ett annat trådlöst nätverk för att testa ett problem med Inspiron trådlösa kort. Ta den bärbara datorn till en gratis Wi-Fi-hotspot eller en kompis trådlösa hemmanätverk. Om datorn inte kommer att erkänna några trådlösa nätverk kan Inspiron trådlösa kortet behöver en uppdatering drivrutin eller kan behöva bytas ut helt och hållet. Kontakta Dell för att få hjälp. Om datorn känner igen alla trådlösa nätverk utom hemnätverket är frågan isoleras till ditt hemnätverk.

4 Koppla Ethernet-kabeln som fäster modemet till din trådlösa router, och anslut den till Inspiron Ethernet-port, som ligger på baksidan av den bärbara datorn, mellan S-Video och RJ-11-portar (om du använder ett modem / router kombination , helt enkelt ansluta en Ethernet-kabel från en av sina Ethernet-portar i Inspiron Ethernet-port). Om datorn går nu på nätet, är din Internetleverantör fungerar och problemet är troligen med de trådlösa komponenter på din router eller modem, och du skulle behöva kontakta tillverkaren av enheten eller Internetleverantören för ytterligare hjälp.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com