Hur man installerar XP på en Compaq Presario CQ50 Notebook PC

March 24

Hur man installerar XP på en Compaq Presario CQ50 Notebook PC


Windows XP kan installeras på din Compaq Presario CQ50 bärbara datorn med hjälp av en Windows XP-installations-CD. Att installera XP på din CQ50 bärbar dator, måste du ha 25-siffriga CD-nyckel som kommer packat med Windows XP. Innan du installerar Windows XP på din Compaq Presario CQ50 bärbar dator, se till att dess hårdvara uppfyller minimisystemkraven för Windows XP. Den bärbara datorn kommer att behöva 64 MB RAM, en 233 MHz eller snabbare processor, ett ljudkort, ett grafikkort, en CD eller DVD-enhet, och en upplösning på 800 x 600 eller högre.

Instruktioner

1 Placera Windows XP installationsskivan i din Compaq Presario CQ50 bärbar dator & # 039; s CD- eller DVD-enheten och starta om datorn. Tryck på valfri tangent på tangentbordet när du uppmanas.

2 Tryck på "Enter" -knappen på tangentbordet när du kommer till "Välkommen till installationsprogrammet" fönstret. Läs licensvillkoren XP och knacka på "F8" för att kontrollera att du har läst och godkänt dem.

3 Välj hårddisken som du vill installera operativsystemet Windows XP. Använd piltangenterna på tangentbordet för att växla mellan alternativen.

4 Tryck på "Enter" efter att markera den plats där du vill installera XP. Windows XP kommer att börja kopiera installationsfilerna till datorn. XP startar datorn automatiskt vid efterbehandling.

5 Välj den region du bor i och din primära språk i fönstret som visas när datorn startas om. Skriv in ditt namn och organisationen datorn är ansluten med (i förekommande fall).

6 Ange 25-siffriga produktnyckeln som medföljde installationsskivan för Windows XP. Klicka på "Nästa" för att fortsätta. Skriv in ett namn för datorn och ett lösenord för administratörskonto.

7 Välj din tid, tidszon och rätt datum i följande fönster, och klicka på "Nästa" för att fortsätta. Välj "Typiska inställningar" på "nätverksinställningar" skärm och tryck på "Nästa" -knappen.

8 Ange ett arbetsgruppnamn om din Compaq Presario CQ50 Notebook PC är en del av ett sammanhängande nätverk av datorer (t.ex. på ett kontor), och klicka på "Nästa" för att fortsätta. Windows startas om och ta dig till en "Välkommen" skärm, slutföra installationen av XP på din Compaq Presario CQ50 Notebook PC.

Tips

  • Om du inte vill ange ett specifikt lösenord för din XP administratörskonto, kan du lämna fältet tomt när du uppmanas att ange en.
  • Windows XP Professional, Home och Media Center upplagor är alla installerade enligt samma process.
  • Befintliga filer på din Compaq Presario CQ50 bärbara dator kan raderas under installationsprocessen. Spara alla viktiga filer till en extern lagringsenhet källa (t.ex. ett flashminne eller CD) innan du installerar XP.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com