Vad krävs för att skapa en relation mellan två tabeller i Microsoft Access?

May 24

Skapa relationer mellan två Microsoft Access-tabeller "länkar" de två tabeller tillsammans. Innan du kan skapa en länk mellan de två tabellerna, behöver du några kriterier för att skapa länken.

Fungera

Skapa en relation länkar två tabeller, så att du kan söka båda tabellerna med hjälp av ett frågekommando. Detta sparar resurser, och det minskar den tid det tar för databasen för att returnera poster.

Krav

För att länka två tabeller, måste du ha en primärnyckel i en tabell, och en främmande nyckel på den andra tabellen. Till exempel, ett kundnummer i kundens tabellen är en primärnyckel och kundnumret i tabellen order är den främmande nyckeln. Dessa två värden överensstämmer, så förhållandet skapas.

Funktioner

Du identifierar den primära och främmande nyckel i Access med hjälp av tabellen designer. En liten nyckelsymbol identifierar den primära nyckeln i huvudtabellen. Den främmande nyckeln skapas när du fastställa förhållandet. En linje dras från den primära nyckeln till den främmande nyckeln när du länkar två tabeller.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com