Hur låsa upp din WEP-nyckel

June 22

Trådlösa routrar och åtkomstpunkter styr WEP-nycklar. Wired Equivalent Privacy är den ursprungliga trådlösa krypteringsstandard för att skydda trådlösa nätverk från avlyssning. Tyvärr är WEP anses vara mycket osäkra med dagens mått och ska inte användas för trådlös kryptering, eftersom det är lätt sönder. Istället trådlösa nätverk, per dagen för offentliggörandet bör använda trådlöst kryptering baserad på WPAv2 standarden. Du kan låsa upp din WEP-nyckeln för att avslöja, inaktivera eller ändra den via routerns konfigurationsinställningar.

Instruktioner

1 Anslut en Ethernet-kabel mellan en av routerns LAN-portar, eller åtkomstpunkten Ethernet-port och Ethernet-porten på en dator. Detta steg behövs bara om du inte redan är ansluten till nätverket trådlöst.

2 Öppna en webbläsare och skriv sedan routern eller AP: s IP-adress i adressfältet. Tryck enter." Vanliga adresser är "192.168.0.1", "192.168.1.1", "192.168.1.254" och "192.168.2.1".

3 Ange routern eller AP användarnamn och lösenord, om det behövs. Många enheter tillåter full tillgång som standard utan lösenordet.

4 Klicka för att navigera till inställningarna för trådlös säkerhet för att visa WEP-nyckeln. Vissa routrar och AP placera detta under en kategori allmänna "trådlös", medan andra har ett separat avsnitt "trådlös säkerhet". Från denna sida kan du ändra WEP-nyckeln, inaktivera trådlös kryptering eller ändra krypteringsmetoden. De krypteringsmetoder som är tillgängliga beror på vilken modell router eller AP, eftersom äldre enheter inte kan stödja WPAv2 kryptering.

Tips

  • Om du befinner dig fastnat och SpoonWep kommer inte att räknas IV: s, se till att reglaget för kanalen är inställd på rätt kanal att anslutningen är sändning.
  • För det mesta, om du fastnar, dess ett misstag från din sida. Och oftast sin något enkelt ... som kanalen in fel, som jag nyss nämnde.
  • Jag är inte på något sätt förknippas med Backtrack eller Remote-Exploit.com (Men jag tackar dem för den tid investeras för att skriva och publicera en sådan kraftfull programvara. Och göra den tillgänglig gratis för allmänheten.) Denna programvara ska användas i en rättslig herrgård. Det utvecklades (enligt min mening) för nätverkstekniker för att testa och diagnostisera säkerhetsfrågor.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com