Hur man gör valsedlar i WordPad

September 22

Hur man gör valsedlar i WordPad


Om du behöver göra en enkel omröstning att passera ut vid nästa möte eller till e-post till medlemmar i gruppen, då kan du utarbeta en mall i WordPad. WordPad är Microsofts grundläggande ordbehandlingsprogram. Det har några av funktionerna i Microsofts mer avancerade Word-programmet; dock kommer WordPad inte att kunna producera avancerade handlingar eller skapa tabeller och diagram som kan göras i MS Word.

Instruktioner

1 Öppna ett WordPad-dokument. För att komma åt WordPad genom att klicka på "Start" -menyn. Klicka på "Alla program", "Tillbehör" och "WordPad." Ett nytt dokument öppnas på skärmen.

2 Skriver titeln på din röstsedel på toppen av sidan. Förstora teckensnittet genom att markera den text som du skrev. Klicka på nedåtpilen på teckenstorlek rutan, som ligger i det övre verktygsfältet.

3 Skriv instruktionerna för omröstning under rubriken. Till exempel kan du skriva: "Rösta för två personer genom att placera en bock på linjerna från de sökandes namn."

4 Skriv linjer följt av kandidaternas namnen nedan instruktionerna. Tryck på "Shift" och "understreck" knappen fem gånger. Tryck på din mellanslagstangenten fem gånger, och skriver kandidatens namn. Tryck enter." Upprepa tills du har angett alla kandidaternas namn på röstsedeln.

5 Spara omröstning. För att göra detta, klicka på "File" och "Spara som". Detta kommer att dra upp din spara menyn. Skriv filnamnet i "Filnamn" rutan. Som standard kommer dina dokument sparas i RTF-format, eller RTF. Tryck på "Spara" -knappen. Skriv din omröstning genom att klicka på "File" och "Skriv ut". När utskriftsmenyn dyker upp, klicka på "Skriv ut" -knappen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com