Hur man ansluter en MacBook till en Dell extern bildskärm

December 18

Hur man ansluter en MacBook till en Dell extern bildskärm


Även bärbara datorer snabbare än nu stationära datorer i den totala försäljningen, är det ofta nödvändigt att ansluta en bärbar dator till en större skärm. Lyckligtvis för användare av både Windows och Macintosh-datorer, övervaka anslutningar (VGA och DVI) är universella och plattformsoberoende. Apples bärbara linje (MacBook, MacBook Pro och MacBook Air-modeller) använder antingen en DVI eller proprietära gränssnittet, Mini Displayport, men inkluderar en adapter som gör det möjligt för dem att enkelt ansluta till en DVI eller VGA-skärm. Mini-till-VGA samt VGA-till-DVI-adaptrar är billiga och lätta att hitta.

Instruktioner

1 Kontrollera om din Dell bildskärmen har en VGA eller DVI-anslutning. VGA är en äldre teknik, men många monitorer har adaptrar för både anslutningen och inkluderar två kablar: en VGA och en DVI. Likaså kontrollera datorn för att se om den har en DVI eller Mini Displayport-kontakten. Leta reda på lämplig adapter om det behövs.

2 Kontrollera att både MacBook och externa Dell monitorn stängs av. Fäst videokabeln till Dell-monitorn. Den andra änden måste fästas på MacBook, antingen direkt eller med hjälp av adaptern.

3 Kontrollera att adaptern och kabeln sitter ordentligt. Kontrollera att anslutningsområdet är ur vägen för allt som kan slå det på sin plats eller möjligen skada adaptern och / eller dator genom att böja stiften.

4 Slå på Dell-skärmen först och MacBook andra. När datorn startats upp, kommer du att se skrivbordet på båda skärmarna.

5 Starta Systeminställningar (finns i mappen Program) och klicka på "Displays." A "Display" rutan visas både på MacBook-skärmen och på Dells skärmen. Observera att du kan ställa in sig upplösningen av var och en av dessa skärmar.

6 Välj en lämplig upplösning för var och en av bildskärmarna. Klicka sedan på "överenskommelse" -fliken på rutan på Mac-skärmen. Det är när du bestämmer hur du vill konfigurera arrangemanget av bildskärmarna. Du kan dra Dell display på vardera sidan av Mac displayen för att förlänga skrivbordet eller så kan du välja "Mirror Displays", som vanligtvis är aktiverad när du planerar att använda den externa bildskärmen som huvuddisplayen.

7 Dra menyraden från Mac skärmen till Dell displayen i "Överenskommelse" rutan om du vill använda Dell som primär bildskärm och har Mac menyer på den externa bildskärmen. Du kan också konfigurera färg på båda skärmarna genom att klicka på "Color" -fliken.

Tips

  • Spara alla grafikkort som följde med MacBook - du kan behöva dem i framtiden.
  • Om bildskärmen har både DVI och VGA, använd DVI-kabel.
  • Och urkoppling bildskärmskabeln till datorn när den är påslagen kan skada både Mac och monitorn.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com