Hur kan jag får vad jag Skriv till plats på sidan?

March 14

Hur kan jag får vad jag Skriv till plats på sidan?


Du kan behöva justera ett textdokument eller kalkylblad om du står inför en begränsning på hur många sidor du kan ha på ett uppdrag eller presentation - eller kanske du skriver ett dokument och inser att det är bara två linjer över en sida. I stället för att slösa papper, kan du göra dokumentet passa alla på en sida. Du kan också göra ett Excel-ark passar en sida för att hålla all information tillsammans.

Instruktioner

Microsoft Word

1 Välj hela dokumentet genom att markera det dokument eller gå till "Redigera", "Välj" och "Markera allt."

2 Ändra textstorlek med en punkt eller två. Om du skrev ditt dokument i 12 punkter, prova att ändra det till 10 eller 11.

3 Prova olika typsnitt om papperet är bara över en sida av en linje eller två.

4 Justera marginaler. En tum marginaler på sidorna, topp och botten är standard på de flesta dokument. Om du ändrar dem till 0,75 runt papperet, kommer att bidra till att kondensera dokumentet.

5 Gå till "Förhandsgranska" och använd "Förminska" i Word om du inte vill göra ändringarna manuellt. "Förminska" ändrar teckenstorlek och marginaler för att göra dokumentet passa på en sida. I Microsoft Word 2007 och 2010, gå till "Skriv ut", "Förhandsgranska" och sedan "Förminska" under "Preview" alternativet.

6 Skriv ut flera sidor på ett ark genom att gå till "File", "Skriv ut" och "Zoom". Under "Sidor per ark" rutan "Zoom" sida, välja hur många sidor du vill skriva ut på ett ark. Microsoft Word krymper sidorna att passa.

utmärka sig

7 Klicka på "Sidlayout" från menyalternativen på toppen av ditt Excel-ark.

8 Ändra numret i "Höjd" rutan i "Skala för att passa" grupp till en sida.

9 Slå numret i "Bredd" rutan i "Skala för att passa" grupp till en sida.

10 Kontrollera numret i "Skala" rutan i "Skala för att passa" låda. Detta antal representerar den procentandel av den ursprungliga storleken på dokumentet som ska skrivas ut. Excel krymper kalkylbladet för att få den att passa på en sida. Om vågen procent är ganska låg, kan kalkylbladet vara svårt att läsa.

11 Ändra din sida orientering till "landskap" i stället för "porträtt" om du har ett antal kolumner, men inte så många rader. Du kan ändra sidriktning under "Utskriftsformat", "Orientation" och sedan "Landskap".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com