Hur man installerar XP på Compaq Proliant DL380

March 8

Hur man installerar XP på Compaq Proliant DL380


Compaq Proliant DL380 dator kan köra Windows XP, eftersom den uppfyller systemkraven för operativsystemet. För att installera XP, behöver du ett giltigt Windows XP-CD. Använda installations-CD Windows XP kan du installera någon version av operativsystemet på din Compaq Proliant DL380 med samma process. Under installationen av XP, kommer alla filer som sparats på Proliant DL380 hårddisk raderas. Säkerhetskopiera alla filer som du vill behålla innan du installerar XP.

Instruktioner

1 Sätt in installations-CD XP i din Compaq Proliant DL380 cd-enhet och starta om datorn. Hit valfri tangent på Proliant tangentbord när den svarta skärmen som innehåller "Tryck på valfri tangent för att starta från CD ..." visas meddelandet. Hit "Enter" på nästa skärm för att starta installationen av XP.

2 Hit "F8" knappen på din Compaq tangentbord för att bekräfta att du godkänner "Licensavtal för Windows XP" som visas. Välj "ej partitionerade utrymmet" som den plats du vill installera XP på och klicka på "Enter" för att fortsätta med installationen.

3 Hit "Enter" med standard "Formatera partitionen med filsystemet NTFS" alternativet valts på skärmen som följer. Windows kommer att formatera hårddisken på din Compaq Proliant DL380 dator. Klicka på knappen "Nästa" när processen är klar och "Regionala och språkinställningar" skärm dyker upp.

4 Skriv in ditt namn och organisation (valfritt) på "Anpassa programvaran" skärm och klicka på "Nästa" -knappen. Skriv in 25-siffriga produktnyckeln som följde med Windows XP-installations-CD på skärmen som följer och klicka på "Nästa" för att fortsätta. Skriv in ett namn för din Compaq Proliant DL380 dator och ett lösenord för administratörskonto XP. Klicka på "Nästa" för att fortsätta installationen.

5 Ange aktuellt datum, tid och tidszon för din plats och klicka på "Nästa" för att fortsätta. Klicka på "Nästa" på "Nätverksinställningar" skärmen och "Arbetsgrupp eller datordomän" skärm som följer. Klicka på "OK" -knappen när "Display Settings" visas. Klicka på "OK" när "Bildskärmsinställningar" rutan dyker upp för att kontrollera att du kan läsa texten på skärmen.

6 Klicka på den gröna pilen i det nedre högra hörnet av "Välkommen till Microsoft Windows" skärmen som visas. Klicka på den gröna ikonen innehåller två pilar bredvid texten som läser "Skip" på "Kommer den här datorn ansluta till Internet direkt, eller via ett nätverk?" och "Hur kommer den här datorn ansluta till Internet?" skärmar som följer.

7 Klicka på "Next" -ikonen på "Redo att aktivera Windows?" och "Redo att registrera med Microsoft?" sidor. Fyll i information som efterfrågas på "Samla Registreringsinformation" skärmen för att registrera din kopia av Windows XP och klicka på "Nästa" -ikonen. Skriv in ett namn för Windows XP-konto som du kommer att använda på din Compaq Proliant DL380 och klicka på "Nästa" -ikonen. Klicka på "Finish" ikon på skärmen som följer och installationen av Windows XP på din Compaq Proliant DL380 dator kommer att vara fullständig.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com