Hur man använder mer RAM än den bärbara datorn Specifikationer för Gateway

March 30

Direktminne (RAM) hjälpmedel i en dators processorkraft och hastighet genom att ge den centrala behandlingsenheten (CPU) en plats att lagra och komma åt data. På grund av detta, kan mängden RAM-minne i en dator avsevärt förbättra dess hastighet. Vissa operativsystem, såsom Windows Vista eller Windows 7 kräver minst 1 GB RAM-minne, vilket är nästan den högsta som en användare kan installera för många äldre maskiner. Om du vill öka upp mängden RAM förbi din Gateway bärbara ursprungliga specifikationer, måste du veta den maximala uppgradera möjligt och att installera den.

Instruktioner

1 Bestäm din bärbara modellnummer genom att vrida den och letar efter tillverkarens klistermärke. Denna klistermärke ger varumärket, modellnummer, spänningskrav och annan sådan information. Skriv ner den bärbara datorns modellnummer och sedan gå till Gateways hemsida. Besök supportsidan; länken är på den övre menyraden. Leta efter rubriken "bärbara datorer och delar" och klicka på länken med titeln "Alla modeller." I listan över modeller av bärbara datorer, leta efter rubriken för din serie (baserat på de första en eller två bokstäver i modellnumret) och klicka sedan på länken för din modell.

2 Klicka på "Specifikationer" och en lista av bärbara tekniska specifikationer visas. Minnesspecifikationer, som hänvisar till mängden RAM din laptop har, kommer att visas nära toppen. Till exempel använder en NV40 upp till 2 gigabyte (GB) dubbel datahastighet 2 (DDR2) RAM på 667 megahertz (MHz). Specifikationen nämner också användningen av två "SO-DIMM-moduler." Detta betyder "liten bredd dual in-line minnesmodul" och hänvisar till den fysiska storleken av RAM, som i fallet med bärbara datorer är alltid SO-DIMM. Observera också att, i exemplet med NV40, står det "upp till 2 gigabyte", vilket innebär att systemkonfigurationer varierar för den modellen. Men specifikationen framgår också att datorn kan uppgraderas till 4 GB.

3 Stäng av datorn, koppla loss nätadaptern och ta ut batteriet. Leta efter en borttagbar platta hålls nere av en skruv. Om mer än en föreligger, leta efter en liten RAM ikon och ta bort plattan bredvid det. Annars, helt enkelt ta bort varje platta. RAM ser ut som en rektangulär kretskort med några svarta marker på den, och en liten klämma på endera sidan håller den på plats. Om du hittar en kabel eller två som är ansluten till något du tycker ser ut som RAM, lämna den ensam, eftersom det är Wi-Fi-kort. Ta del av antalet RAM sticker du ser. Många modeller sätta en pinne under tangentbordet, där den inte kan nås. Om så är fallet, är du bara kunna uppgradera ett RAM-minne. Annars, om båda är under locket, kan du uppgradera båda.

4 Köpa RAM. Om den maximala RAM din laptop kan använda är 4 GB, sedan köpa 2 pinnar 2 GB RAM. RAM fungerar bättre i par. När du uppgraderar en bärbar dator förbi 3 GB RAM, men vet att operativsystemet inte kan se mer än 3 GB om du inte använder en 64-bitarsversion, som Windows 7 med 64-bitarsversionen installerad.

5 Ta bort den ursprungliga RAM-minnen genom att trycka klämmorna bort från RAM och sedan försiktigt dra RAM ut. Sätt den nya RAM, var noga med att fast sittplats det i facket så att clipsen klickar sedan på plats. Byt ut plåtarna du bort och fäst med skruvar.

Tips

  • Arbeta alltid på datorer från statiska källor el, såsom mattor eller husdjur.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com