Vem var den 1: a programmerare?

April 6

Identifiera den första programmerare är lite utmanande, eftersom det var den första mekaniska programmerare Ada Lovelace, och de första analoga datorer (tillåtna begränsade prognosmodeller) eller ENIAC som var den första moderna elektriska dator.

Historia

Vem var den 1: a programmerare?


Den första datorn som en maskin som kan ta variabler som verkar på dem och sedan ge utdata till användaren, kan spåras tillbaka till Charles Babbage och hans Analytisk Machine. Följaktligen skillnaden av första programmerare tillhör Ada Lovelace som i 1843 genomfört en serie anteckningar där hon kategoriserade och sedan skapade strängar av symboler som, när matas in Babbage maskin, skulle resultera i repeterbara resultat. Detta i huvudsak var den första datorprogrammet.

Betydelse

Vem var den 1: a programmerare?


Ada Lovelace var en mycket framåt tänkare och åstadkommas på många områden, särskilt i matematik under en repressiv tid i historien. Även under sitt liv (vilket är ovanligt för de flesta matematiker) hon var allmänt betraktas som ett geni med siffror och formler. Även om det tog mer än hundra år för sina anteckningar skall offentliggöras i 1953 hennes arbete gjordes tillgänglig för vetenskapssamhället som helhet och känd för sina tidiga beskrivningar av en dator och funktionellt program. Den United States Military också utsetts till en av de första större språk nivå efter hennes ADA som skulle bli regeringens standard för många år.

Andra

Eniac även känd som "Electronic Numerical Integrator och dator" var den första moderna elektriska (icke mekaniska) dator. Ledningen programmerare och därför att de första skriver binär kod var John Mauchly (Lead Engineer), Kite Sharpless (Lead programmerare), Gloria Gorden och Ester Gerston. Detta innebar ledningar växlar och byglar för hand.

Vad är ett programmeringsspråk

Vid sin mest grundläggande nivån ett programmeringsspråk består av inmatning gjord av klart definierade symboler, som drivs på av en funktion, vilket resulterar i en utsignal. Detta är också grunden för alla matematik. Detta är en mycket bred generalisering som möjliggör stor flexibilitet samtidigt som integriteten av definitionen.

Rolig fakta

En av de första inspelningsenheter för datorer som innehöll en förteckning över de program var hålkort, som var fortfarande i stor utsträckning i bruk fram till början av 1980-talet då magnetband helt ersatt dem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com