Hur man använder en domännamn med Blogger

June 27

Hur man använder en domännamn med Blogger


Blogger är en kostnadsfri blogging plattform tillgänglig från Google. När du skapar en blogg på Blogger, ger Google dig automatiskt en subdomän på Blogspot.com webbadress exempelvis yourblog.blogspot.com. Om du äger en domän och du hellre använda din egen personliga domän med din Blogger-blogg, måste du ändra CNAME och A-registrerar information för din domän att peka på din Blogger-blogg. Processen kan vara något annorlunda beroende på var du registrerat domänen. Google erbjuder även möjligheten att registrera en domän med Blogger och ställer upp för din Blogger-blogg automatiskt.

Instruktioner

Din egen domän

1 Öppna webbläsaren och logga in på ditt domänkontrollpanelen. Du kan oftast få tillgång till ett domänkontrollpanelen genom hemsidan som du registrerat domänen. Leta upp dina DNS-inställningar.

2 Leta upp eller avsnittet "administration" "Alias". Ange "www" för "Namn" och "ghs.google.com" för "Värdnamn" för CNAME eller alias post.

3 Leta reda på avsnittet "A-poster". Skapa fyra A-poster, varje pekar på ett av följande IP-adresser:

216.239.32.21

216.239.34.21

216.239.36.21

216.239.38.21

4 Spara ändringarna och logga ut på kontrollpanelen. Låt DNS-inställningarna för att aktivera, som vanligtvis tar ungefär en timme, innan han flyttade till nästa steg.

5 Besök Blogger.com och logga in på ditt Blogger-konto.

6 Klicka på fliken "Inställningar" och klicka sedan på länken nedan det "Publicera". Klicka på länken "Anpassad domän". Klicka på "Switched till avancerade inställningar" på höger på sidan. Ett tomt fält visas.

7 Skriv in ditt domänadressen, inklusive "www" före det. Till exempel, om din domän är "mydomain.com" enter "www.mydomain.com".

8 Mata in ord verifierings ord. Klicka sedan på "Spara inställningar". Din domän kommer nu leda besökare till din Blogger-blogg.

Registrera domän via Blogger

9 Besök Blogger.com och logga in på ditt Blogger-konto.

10 Klicka på fliken "Inställningar" och klicka sedan på länken nedan det "Publicera". Klicka på länken "Anpassad domän".

11 Mata in önskad domän du vill registrera i "Vilken adress vill du din blogg för att ha" fältet. Klicka på "Kontrollera tillgänglighet". Google kommer att söka ta reda på om domänen är tillgänglig. Om inte, ange en ny domän; Om så är fallet, klicka på "Fortsätt till registrering."

12 Fyll i din registreringsinformation i de tomma fälten såsom namn, e-postadress, hemadress och telefonnummer.

13 Plats markeringar bredvid villkoren i serviceavtal och klicka på "Jag accepterar Fortsätt till Google Checkout."

14 Fyll i din faktureringsinformation och klicka sedan på "Godkänn och fortsätt."

15 Granska den information som du har angett att se till att det är rätt. Klicka på "Gör din beställning nu" för att registrera den valda domänen. Blogger automatiskt tilldela den nya domänen på din blogg och debitera ditt kreditkort eller PayPal-konto (baserat på betalning-typ som valts). Var medveten om att det kan ta upp till tre dagar innan ditt domännamn aktiveras.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com