Det bästa sättet att bestämma datorns minne i Windows XP

January 27

Det bästa sättet att bestämma datorns minne i Windows XP


Om du vill ta reda på vilken typ av RAM-minne du har i din Windows XP-maskin, det finns två vägar att gå om att göra det. Oavsett vilken riktning du väljer, kan du snabbt avgöra vilken typ av minnesmoduler datorn använder i ungefär fem till tio minuter till ett värde av arbete. När du har denna information kan du köpa uppgraderingar RAM för din dator som du vet kommer att vara kompatibla med systemet.

Använd en online rådgivare

Det snabbaste och enklaste sättet att ta reda på vilken typ av datorminne du har i din Windows XP-dator är att gå till en webbplats som skannar ditt minne. Två exempel på webbplatser som gör detta är minnestillverkarna Crucial och Kingston. Länkar till deras minne skannrar finns i avsnittet Resurser. Gå till en av dessa webbplatser och installera den lilla webbläsare applet som krävs. Denna applet kommer sedan skanna datorns maskinvara och inte bara berätta vilken typ av minne du har installerat i Windows XP-maskin, men hur mycket RAM-minne du har och den maximala mängden RAM datorn kan hantera. Du kommer också att erbjudas länkar för att köpa rätt typer av minnesmoduler från företagen, men du kan välja att ta RAM typ och hastighet till en annan webbplats och köpa RAM-minnet där.

Titta på minnesmoduler

Om du är oförmögen eller ovillig att använda en online-minne scanner, då kan du alltid ta en titt på minnesmoduler sig att ta reda på vilken typ de är. För att göra detta måste du först stänga av datorn och koppla bort den från väggen. Om du har en bärbar dator, ta ur batteriet också. Öppna upp datorn så att du kan se moderkortet (i bärbara datorer du behöver för att konsultera din manual för att avgöra hur du kommer åt RAM-moduler) och leta efter långa datachips som sticker ut från moderkortet. Innan du vidrör något inuti datorn, jorda dig genom att röra vid metall inre målet eller sätta på ett antistatiskt armband. Ta bort RAM-moduler genom att trycka ned de små spakarna på vardera änden av dem och noggrant undersöka varje sida av en av modulerna. Den typ av RAM, tillsammans med hastigheten kommer att noteras på den sida av modulen på ett litet klistermärke.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com