Hur att rensa raderade filer

February 5

När du tar bort filer på datorn, de är borta från din katalog, men de är inte bort från datorn. Istället raderade filer skickas till papperskorgen där de kan hämtas senare. Detta är praktiskt när du upptäcker att du har tagit bort en fil av misstag, men lite förvirrande när du vill vara säker på att ingen kan se din raderad information. Lyckligtvis kan du permanent ta bort filer från din dator genom att rensa dem från papperskorgen.

Instruktioner

1 Dubbelklicka på "Papperskorgen" -ikonen på datorns skrivbord för att öppna listan med återvunna filer.

Klicka på "Start" om "Papperskorgen" inte syns på skrivbordet. Klicka på "Dator" för att visa en lista över större mappar, och dubbelklicka på "Papperskorgen" från listan.

2 Leta reda på filen som du vill rensa och klicka på den för att välja det.

Du kan sortera listan över filer i bokstavsordning, genom deletion datum eller filstorlek för att göra det lättare att hitta det du letar efter.

3 Högerklicka på filnamnet för att öppna en alternativ rutan och klicka på "Ta bort". Klicka på "Ja" i rutan som visar frågan "Är du säker på att du vill ta bort den här filen?"

Filen är nu rensas från systemet.

Du kan också klicka på en fil och använda "Delete" på tangentbordet för att ta bort den valda filen.

Tips

  • Det finns inget sätt att på ett tillförlitligt sätt återställa en rensas fil, så vara säker på att du inte längre behöver den.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com