Hur att söka efter förlorade filer i Mina dokument

December 7

Eftersom antalet filer och mappar ökar inom mappen Mina dokument på din dator, är det lätt att tappa kontrollen över en viss fil. En fil kan förloras genom misstag spara den till en annan mapp eller oavsiktligt ändra sitt namn samtidigt som du sparar. Det enklaste och snabbaste sättet att hitta en förlorad fil i mappen Mina dokument är att utföra en skanning med hjälp av Microsoft sökverktyget inbyggd i Windows Explorer.

Instruktioner

1 Öppna Mina dokument i Windows Explorer genom att klicka på "Start" knappen och välja "Mina dokument" under fliken "Dokument". Detta kan också göras genom att högerklicka på mappen "My Documents" på skrivbordet och klicka på "utforska."

2 Klicka på "Sök" högst upp på utforskarfönster. En Sökassistenten visas till vänster i fönstret. Klicka på "Alla filer och mappar" för att söka efter en förlorad fil i mappen Mina dokument.

3 Ange filnamnet i den översta textrutan om du tror den förlorade filen av misstag sparas till en annan mapp eller du ändrat en del av filnamnet samtidigt spara. Skriv in ett ord eller en fras du vet visas inom den förlorade dokumentet om du tror att du av misstag sparat filen med ett annat filnamn.

4 Klicka på pilen som visas bredvid orden "Fler avancerade alternativ" i Sökassistenten. Markera kryssrutan bredvid alternativet "Sök dolda filer och mappar." Detta kommer att omfatta mappar som normalt inte syns i mappen Mina dokument under skanningen.

5 Klicka på "Sök" längst ned i rutan Sökassistenten att börja skanningen. Om du har angett ord eller fraser för att söka efter i dina filer, kommer skanningen tar mycket längre tid eftersom Windows kommer att titta igenom innehållet i alla filer i mappen Mina dokument.

Tips

  • Om du inte hittar den förlorade filen, utför samma sökning i andra mappar på din dator.
  • Du kan också utföra sökningen på Den här datorn Explorer-fönster för att skanna hela datorn för filen. Denna process kommer att ta ganska lite längre eftersom Sökassistenten behöver titta igenom innehållet i hela datorn.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com