Förteckning över de största mjukvaruföretag

March 7

Förteckning över de största mjukvaruföretag


Programvara hänvisar till program som är skrivna för datorer att utföra. Mjukvara skiljer sig från den "hårdvara" hos en dator, som är den fysiska delen av datorn. Många av de största företagen i världen är mjukvaruföretag. Programvaran kan distribueras som inspelningar på CD eller DVD eller via nedladdning från Internet.

IBM

IBM, som stod för International Business Machines, grundades genom en sammanslagning av tre separata bolag i 1911. IBM kallades ursprungligen CTR, som stod for Computing Tabulating Recording Corporation. Namnet ändrades till IBM 1924. Från och med 2010 har IBM försäljning på $ 95,76 miljarder dollar. IBM skapar närvarande och underhåller både hårdvara och mjukvara och har en enorm mängd och bredd av produkter. Vissa IBM programvaruprodukter omfattar lösningar för datahantering och web-handel programvara.

Microsoft

Microsoft grundades 1975 av Paul Allen och Bill Gates. Ursprungligen Microsoft sålde programvara för Altair 8800 mikrodator. Från och med 2010, har Microsoft en omsättning på $ 58,69 miljarder dollar. Microsoft är mest känd för sin linje av Windows operativsystem och Microsoft Office produktivitetssvit.

Orakel

Oracle grundades 1977 av Larry Ellison, Bob Miner och Ed Oates. Från och med 2010, har Oracle försäljning på $ 23,23 miljarder dollar. Oracle är mest känd för sin linje av företagets server relationsdatabaser databashanterare, inklusive Oracle Database.

Google

Google grundades av Sergey Brin och Larry Page i 1998. Som av 2010, har Google intäkter på $ 23,65 miljarder dollar. Google är mest känd för Googles sökmotor. Det ger också molntjänster.

SAV

SAP är ett tyskt mjukvaruföretag som grundades 1972. Från och med 2010, har SAP försäljning på $ 15,29 miljarder dollar. Det gör programvara för andra företag, samt att ge konsulttjänster.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com