Vad är en rand på en MacBook skärm efter att jag tappade den?

October 23

Vad är en rand på en MacBook skärm efter att jag tappade den?


En bärbar dator är en kraftfull men ändå känslig stycke teknik. På grund av sin storlek, är det lätt att flytta runt och bära med dig, men det är också lätt att skada, särskilt eftersom en stor del av den bärbara datorn i sig är skärmen. Om du tappade din MacBook, kan du se någon form av distorsion på skärmen, såsom olika färgade ränder. Det kan finnas flera orsaker till denna snedvridning. Oavsett vad den specifika orsaken, kan reparationen bli kostsamt.

symptom

Om du tappar datorn och skärmen är skadad, kan valfritt antal visuella snedvridningar leda. Färgade, vertikala och horisontella ränder över skärmen är vanliga, men det kan också se ut bläck har spillts inuti, eller stora delar av skärmen kan vara täckt av färgade fläckar.

orsaker

Det finns två huvudsakliga orsaker till visuella snedvridningar på din MacBook skärm. Den första orsaken är inre skador på själva skärmen. Även om du inte kan se några skador på utsidan, är mycket troligt inre skador. Den andra orsaken kan vara att falla abrupt några ledningar löst på insidan. Skärmen kan vara bra, men anslutningarna till skärmen kan ha låsts upp. Detta kan vara bättre än att behöva byta ut hela skärmen, men reparationskostnader kan fortfarande vara hög, och demontering din MacBook kan själv göra garantin ogiltig.

Felsökning

För att avgöra om problemet är löst kontakter eller om skärmen är skadad, ansluta datorn till en extern bildskärm (du kan behöva köpa en speciell kabel för detta). Om de visuella snedvridningar finns på den andra bildskärmen också, problemet ligger hos anslutningarna. Om displayen är bra på den andra bildskärmen, betyder det din MacBook skärm har skadats och måste bytas ut.

överväganden

Skärm ersättare kan vara dyr, särskilt om du går via Apple. Även om du täcks av garantin, släppa den bärbara datorn kan ha ogiltigförklaras det. Du kan spendera mindre på en oberoende verkstad, men reparationen kan fortfarande vara dyra, och den lokala butiken kan inte omedelbart få de delar du behöver. På den positiva sidan, kan de ha möjlighet att göra reparationer snabbare. Om rörlighet är inte viktigt, kan du använda en extern bildskärm; Om du behöver en bärbar dator rörlighet, förbereda sig för en buckla på ditt bankkonto.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com