IP Network Planning

June 7

Planering är viktigt för en framgångsrik datornätverk. Innan den första kabeln är placerad eller den första enheten är köpt, måste beslut fattas om krav hastighet, storlek, utrustning, säkerhet och Internet-anslutning.

Hastigheten och storleken

Syftet med nätverket kommer att styra vilka hastigheter som krävs för optimal funktion. Även hemanvändare kan uppfyllas med hastigheter på 100 megabit eller så kommer ett stort företag sannolikt att behöva börja planera för gigabit kapacitet. Hastigheter kan påverkas negativt av de typer av utrustning som köpts och hur nätverket används. Förbereda sig för dessa laggar genom att överkompensera med högre hastigheter nätverks.

Utrustning

I huvudsak, består av ett nätverk av två eller flera datorer som är anslutna genom ett medium. Medier kan inkludera katt fem eller katt 6-kabel, fiberoptiska kablar och trådlös teknik.

Basnät innehåller vanligtvis routrar, switchar och en Internetportal utöver det väsentliga. En Internetportal kan vara ett kabelmodem, DSL-modem, uppringt modem eller någon annan enhet som ansluter nätverket till Internet.

Ett mer komplext nätverk kan innefatta andra enheter, inklusive brandväggsenheter, skrivarservrar, filservrar, nätverkslagringsutrymme (NAS), mediestreamingservrar och webbservrar. Vissa företag väljer att inkludera övervakningskameror som använder IP-protokollet svit på sina nät.

Säkerhet

Beroende på storleken av nätet, kan säkerhet blivit ganska komplicerat. Innan att montera nätverket, fatta avgörande beslut om säkerheten. Kommer alla användare har samma behörigheter, eller olika nivåer av behörigheter som krävs? I stora företag, kommer finans troligen att ha tillgång till information som kundservice inte behöver se. På ett hemnätverk kan föräldrar vill begränsa den myndighet som deras barn har över Internet och säkerhetsinställningar.

internet

Internet-anslutning som är kopplad till nätverket måste ge hastigheter och bandbredd är tillräckliga för att stödja användningen av nät. En liten Internet-anslutning med begränsad bandbredd kommer inte att stödja ett företag med 800 anställda, men kan vara tillräckligt för ett litet hemnätverk med endast ett fåtal datorer.

Stora företag kan välja att inkludera dubbla WAN-teknik, vilket gör att två bredbandsanslutningar som ska användas som en felsäker och utjämning av arbetsbelastningen metod.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com