Hur rippa en SACD

June 4

Hur rippa en SACD


Efter introduktionen 1999 Super Audio CD (SACD) utformad för att erbjuda en mycket högre ljudkvalitet än en vanlig CD. Med hjälp av en högre bithastighet att överföra musik till skivan än vanliga CD-skivor, krävs det en större skiva. SACD-skivor är faktiskt en form av DVD och har därför en mycket större kapacitet än vanliga CD-skivor. Den högkvalitativa ljudskikt SACD är starkt krypterade och kan inte rivas, men de flesta SACD-skivor innehåller också en vanlig CD lager som kan slet, så det är möjligt att överföra musik som du köpt till andra medier, såsom MP3-spelare .

Instruktioner

1 Sätt SACD i datorns DVD-ROM-enhet. En av tre saker kommer att hända, beroende på vilken typ av SACD du har. Om du har en SACD med ett CD-lager, visas det i din mediaspelare som en vanlig CD. Om SACD inte har en CD-lager, antingen det kommer att visas på datorn som en DVD, men kan inte läsas av någon programvara, eller det kommer inte att erkännas som en skiva alls. Tyvärr, om du stöter på något av de två senare alternativen, du kommer inte att kunna slita SACD.

2 Om SACD innehåller ett CD-lager, då kan du rippa den till datorn. Om du använder iTunes, hitta CD under "enheter" i den vänstra navigeringsmenyn. Välj den och klicka på "Importera". Klicka på "Importera inställningar" för att ändra ljudformatet och kvalitet. I Windows Media Player, välj "Rip" -fliken från menyraden högst upp i spelaren. Härifrån kan du välja vilket format och bithastighet att använda. Ju högre bithastighet du använder, desto närmare kvaliteten kommer att vara att din SACD, även om det inte kan vara så hög som SACD själv.

3 När den är klar kopiera till datorn, är spåren från SACD lagras i ditt musikbibliotek. Du kan sedan överföra spåren till din MP3-spelare, eller bränna dem på en tom CD och spela upp dem i en vanlig CD-spelare. Även ljudkvaliteten inte blir lika hög som Super Audio skikt av skivan, ändå har du nytta av att lyssna på musik du betalat för på andra enheter.

Tips

  • Kontrollera om en SACD du funderar på att köpa har CD-lager som du kan kopiera innan du köper den. Webbplatsen SA-CD.net (se Resurser) innehåller en databas över alla SACD utsläpp, och om SACD du vill verkligen innehåller en CD-lager, kommer det att säga "Hybrid" i fältet Media av beskrivningen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com