Hur att ge tillgång till en MySQL-databas

April 17

MySQL är ett databassystem som ger många människor tillgång till många databaser. Som databasadministratör, kan du ge åtkomst så att en ny användare kan skapa, ta bort, uppdatera och ta bort poster. Lagrade data in, uppdateras, och efterfrågas med Standard Query Language; därav namnet MySQL. MySQL-användare har flera alternativ för att komma åt servern som är värd för databaser, bland annat från själva servern, via Internet eller på distans från en utomstående privat nätverk.

Instruktioner

1 Försäkra sig om att användare som du vill ge tillgång redan har skapats. Låt oss säga att "Fred" är det nya användarnamnet och namnet har skapats i databasen.

2 Se till att du vet namnet på den databas som du vill Fred ha tillgång till. Låt oss säga namnet på databasen är "rekrytering."

3 Få IP-adress för maskinen som Fred kommer att få tillgång till databasen. Om Fred kommer att få tillgång till databasen från datorn att databasen är på, då IP-adressen skulle vara "localhost" i stället för en normal IP-adress.

4 Logga in som administratör till MySQL databas med ditt admin användarnamn och lösenord. Mysql prompten visas.

5 Ange kommandot som ger användaren tillgång till databasen genom att skriva följande:

Ge alla privilegier till databasen. * Till användare @ värd. "

Använda exempel Fred, om han behöver tillgång till en databas på sin egen dator, skriver följande:

Ge alla privilegier till rekrytering. * Fred @ "localhost".

Fred har nu tillgång till alla tabeller i rekryteringsdatabasen på sin dator. Om du vill Fred att få tillgång till MySQL-databas från någon maskin, kan du ge åtkomst från 192.168.10.0 till 192.168.10.255 utbud av IP-adresser genom att skriva följande:

Ge alla privilegier till rekrytering. * Att [email protected]'192.168.10.0/255.255.255.0~~V "


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com