Hur konvertera Visual Basic 6

February 6

Den enda konvertering möjligt med Visual Basic 6 är att Visual Basic Express eller Visual Basic i Visual Studio .NET. Processen är densamma; Den enda verkliga skillnaden är vilket program användaren startar med. Beroende på komplexiteten i VB6 programmet, det kanske eller kanske inte vara möjligt att omvandla utan att göra stora förändringar i hur programmet fungerar. Det finns många nya funktioner i den nya Visual Basic. Det finns också ett antal funktioner i VB6 som inte fungerar i nuvarande versioner.

Instruktioner

1 Öppna Visual Basic Express eller köra Visual Basic om Visual Studio .NET. Klicka på "Öppna projekt." Leta reda på Visual Basic 6,0 projekt fil, som bör ha ett suffix av VBP. Välj projekt.

2 Visual Basic Wizard Upgrade öppnas en varning om att detta är en Visual Basic 6,0 projekt behöver en uppgradering. Klicka på "Nästa" för att fortsätta. Välj standard EXE typ av projekt på nästa skärm och klicka på "Nästa" för att fortsätta.

3 Välj en plats för den konverterade projektet genom att acceptera den föreslagna ett eller klicka på "Bläddra" för att välja en annan mapp. Klicka på "Nästa" och låta guiden för att skapa katalogen och mappen och sedan fortsätta. Omvandlingen kan ta lite tid beroende på komplexiteten i äldre program.

4 Granska _UpgradeReport.htm fil, som listar resultaten, inklusive fel och varningar, när uppgraderingen är klar. Lokalisera dessa problem i koden, som kommer att ha synpunkter införda som börjar med "Uppgradera varning", följt av en beskrivning av problemet och en URL för användbar information.

5 Spara den konverterade projektet, som kommer att ha suffixet vbproj. Testa det för funktion genom att trycka på "F5" för att köra programmet.

Tips

  • Innan guiden Uppgradering, ladda ner och köra en uppgradering analysator från Microsoft.com genom källan anges i "Resurser".
  • Konvertera en utarbetad Visual Basic 6,0 fil till Visual Basic eller Visual Basic Express kan ta mer tid och pengar än att fortsätta att använda den gamla versionen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com