Så här ändrar Sidebar färg i Ubuntu 10.04

February 27

Så här ändrar Sidebar färg i Ubuntu 10.04


Ubuntu är en Linux-baserat operativsystem som har varit utan kostnad och underhålls av en gemenskap av entusiaster. Ubuntu har översatts till 24 olika språk och kan laddas ned från Ubuntus hemsida. Standard filhanterare som följer med Ubuntu heter Nautilus. Färgen på sidofältet i Nautilus kan ändras med hjälp av koder.

Instruktioner

1 Gå till din hemkatalog genom att klicka på "Home" -ikonen längst ner menyn på skrivbordet skärmen. Om din docka menyn är på sidan av skärmen, klicka på den första "Home" -ikonen.

2 Ange "CTRL + H" när du är i din hemmapp. Scrolla ner och söka efter en fil med namnet ".gtkrc-2,0." Om du saknar filen skapa den i din hemkatalog genom att skriva "gedit ~ / .gtkrc-2.0" i din hemmapp.

3 Öppna ".gtkrc-2,0" med en textredigerare och rulla ned till slutet av filen. Kopiera och klistra in följande kod längst ner:

stil "nautilus-sidepane"

{

GtkTreeView::even_row_color = "#F2F1F0"

}

widget_class

"NautilusSidePane" stil "nautilus-sidepane"

4 Spara filen genom att klicka på "Spara" ikonen i verktygsfältet och sedan stänga fönstret. Färgen på sidomenyn ska nu ändras till den färg som utsetts i koden som "# F2F1F0." Sidoraden kan ändras till någon färg som du vill ha genom att sätta en annan färg nummer innanför citat.

Tips

  • Nautilus har nu en patchad version heter Nautilus-elementära. Det är den nyaste filhanteraren släppts för Ubuntu och det rekommenderas att ladda ner version. Om du är omedvetna om de färgkoder, kan du installera ett enkelt program som heter "Agave" och sedan använda färgväljaren för att ta reda.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com