Hur man öppnar en FLAC-fil

February 3

Det finns i huvudsak två typer av digitala ljudfiler - förstörande filer, som ger upp några ljudkvaliteten för att uppnå en liten filstorlek och lossless-filer, som upprätthåller den fulla kvaliteten på den ursprungliga källan. MP3 är den mest kända förstörande digitalt ljudformat. En av de mest populära förlustfria format är FLAC - Free Lossless Audio Codec. FLAC-filer kan vara ungefär tre till fem gånger större i storlek än MP3-filer, men med spridningen av höghastighetsanslutningar och stora hårddiskar, är FLAC blir ganska populär.

Instruktioner

1 Besök webbsidan VLC Media Player om du använder Windows och Mac OS X-användare. (Om du är en Linux-användare, gå till steg 4.) Under "Download VLC," välj ditt operativsystem version; sedan hämta och installera programvaran.

2 Kör VLC Media Player; klicka sedan på "File". Om du vill spela en enda FLAC fil eller en specifik grupp av filer, klicka på "Öppna fil ...." Om du vill spela en hel katalog till ett värde av filer, klicka på "Open Directory ...." Bläddra till filen (er) eller mapp du vill spela; klicka sedan på "OK", "Open" eller motsvarande.

3 Styr dina låtar med standarduppspelningsknapparna längst upp i fönstret. Klicka på "Visa> Playlist" för att redigera eller hantera en spellista med FLAC-filer.

4 Dubbelklicka på FLAC fil i ditt operativsystem filhanterare om du är en Linux-användare. Eftersom FLAC är öppen källkod och mycket stöds av Linux, bör din distribution redan inkluderar programvara som automatiskt spelar FLAC-filer. Om inte och du är en Gnome användare, använd din distribution pakethanterare för att hämta och installera Rhythmbox; om du är en KDE användare, använd din pakethanterare för att hämta och installera Amarok. Alternativt kan du besöka programmets hemsida (se Resurser) för att ladda ner källkoden.

5 Använd Rhythmbox eller Amarok att spela dina FLACs, organisera dem i ett bibliotek, ordna dem i spellistor och redigera sina ID3-taggar. Båda programmen liknar Apples iTunes, en av de branschstandard digitala ljudspelare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com