Hur man gör enkla Attiny2313 Programmerare

February 26

Hur man gör enkla Attiny2313 Programmerare


Att göra en ATtiny2313 programmerare är inte så enkel och okomplicerad. Många saker kan gå fel, speciellt när man försöker programmera i "C", snarare än assembler, medan du använder öppen källkod utvecklingsverktyg. Om du har en Mac laptop, är det bäst att använda en USB-baserad lösning eftersom det inte finns några verkliga parallella eller seriella portar på Mac.

Instruktioner

1 Använda en USB-serieport och en riktig USB programmerare, Atmel ISP MkII. Denna programmerare är ett utmärkt val eftersom det är okomplicerat, liten och kommer på ett varaktigt låda. Denna programmerare är också ganska populär, vilket innebär att du hittar en hel del stöd i öppen källkod befolkningen.

2 Anslut Atmel ISP MkII till ett utvecklingskort. En utvecklingskort kommer att leverera mikro med rätt anslutningar och kraft till programmeraren. ISP MkII innehåller en ny version av sex-polig I System Programmerbar (ISP) som är oförenligt med den 10-poliga ISP kontakten på kortet. Emellertid kan en adapter tillverkas eftersom de sex stiften är en delmängd av den 10-poliga kontaktkortet.

3 Ta bort den ursprungliga 10-polig ISP kontakt från brädet. Sätt i sex-stift i styrelsen och köra en bunt av trådar från nya rubrik till uttaget som tidigare innehöll 10-stiftskontakt. Styrelsen kommer att fungera perfekt som en modifierad 6-poliga kontaktkortet.

4 Installera libusb för USB-stöd innan du försöker programmera enheten. Annars felkod "var avrdude samman utan stöd för USB" visas, vilket kräver att "sudo make uninstall" måste köras för att rensa ut installationsförsöket. Med libusb installerad kör ./configure och "sudo make install."

5 Försöka kommunicera med chippet. Hastigheten för att åstadkomma kontakt är exceptionellt trögt på grund av den långsamma standardprogrammering hastighet. Den tråkiga takten har kopplats till två viktiga faktorer: att kommunicera med enheten innebär en flera minuters fördröjning, och när kommunikationen är etablerad, är hastigheten beklagligt. Det finns ett par alternativ för att motverka dessa problem.

6 Gå till interaktivt läge vid terminalen. Skriv "avrdude --p t2313 --c avrispmkII --P USB --tuF." Efter några minuter, bör en uppmaning. Ange "Sck 10" och sedan "sluta." Detta bör ställas in manuellt programmeringshastighet genom direkt kommunikation med programmeraren. Därefter ta bort den del av koden som orsakar lång fördröjning. Du kommer inte att störa något men kommer avsevärt öka hastigheten, minska cykel att sammanställa och programmering till cirka fem sekunder. Allt ska nu vara igång.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com