Hur du väljer flera objekt på en dator

March 27

Hur du väljer flera objekt på en dator


Att kunna välja flera datafiler underlättar processen att kopiera och klistra in ett stort antal filer på en gång. Beroende på var dessa filer ligger i förhållande till varandra, det finns olika vägar att gå om bara välja de filer du vill. Bestäm vilken urvalsprocessen bäst passar dina behov att snabbt och effektivt välja flera filer.

Instruktioner

Välja flera objekt på Windows

1 Öppna Windows Explorer och navigera till den mapp där de filer du vill markera är.

2 Leta reda på filer du vill markera. Beroende på hur de är grupperade, kommer du att ha flera alternativ för hur man väljer dem.

3 Om alla filer är grupperade tillsammans, kan du välja de filer två olika sätt. Håll muspekaren över filen med markören och klicka för att markera den. Nästa, tryck och håll "Shift" -knappen. Använd piltangenterna för att välja resten av filerna, alla samtidigt som "Shift" -knappen.

4 Du kan också välja de filer genom att klicka på vänster musknapp med markören över skrivbordet och dra musen över de filer du vill markera. En låda belyser filerna guidar dig när du väljer filer.

5 Om filerna inte är grupperade tillsammans, tryck och håll "Ctrl" -knappen, och med hjälp av musen, klicka på varje fil du vill välja individuellt.

Välja flera objekt med kryssrutor i Windows Vista och 7

6 Öppna Windows Explorer och välj "Verktyg", följt av "Mappalternativ".

7 Välj fliken med titeln "Visa" från fönstret som dyker upp.

8 Rulla längst ned och välj alternativet som säger "Använd kryssrutorna för att välja objekt."

9 Klicka på "OK" för att bekräfta resultaten.

10 För att välja flera filer håller du muspekaren över en fil som du vill välja och klicka på kryssrutan som visas i det vänstra hörnet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com