Hur man gör ögonen Pop på Adobe CS5

October 4

Hur man gör ögonen Pop på Adobe CS5


Ögonen är fönstren till själen, särskilt i porträttfotografering, och bör vara det första att ta en betraktarens uppmärksamhet i en bild. För patienter med naturligt slående ögon, är detta lätt åstadkommas genom att hålla ögonen i fokus och belysning dem väl. För andra ämnen, göra ögonen pop genom att tillämpa vissa bildretusch. Ägare av Adobe Creative Suite 5 kan använda Photoshop Dodge verktyg för att accentuera iris och lägga uppseendeväckande kontrast till ämnet ögon.

Instruktioner

1 Starta Photoshop CS5 och öppna bilden genom att dra bilden till programmets huvudfönster. Du kan även klicka på "File", klicka på "Öppna" och sedan öppna bilden från fildialogen som visas.

2 Dra "Bakgrund" skiktet till det nya lagret knappen för att skapa en kopia. Du kan också hålla "Ctrl" och tryck på "J" för att skapa en kopia av lagret.

3 Klicka på "Zoom" verktygsikonen och klicka på bilden för att zooma in tills ögonen är tillräckligt stor för att se klart.

4 Klicka på "Dodge" verktyg ikonen i verktygsfältet.

5 Välj en penselstorlek från den övre menyraden som är tillräckligt liten för att komma runt inom iris i ögonen.

6 Välj en exponering på mellan 10 till 30 procent. För en mer dramatisk effekt, välja en högre exponering hastighet; för en subtilare effekt, välja en lägre hastighet.

7 Klicka och dra i iris. Undvik att träffa eleven eller kanten av iris. Fortsätt att måla med verktyget Skugga tills du är nöjd med effekten. Upprepa för övriga iris.

8 Dubbelklicka på "Zoom" verktyg ikonen för att zooma ut. Granska bilden och göra justeringar om det behövs.

Tips

  • Om du vill ha en mer uttalad elev eller vill mörkare kanten av iris, använd "Burn" verktyg för att måla mörkare områden i ögonen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com