Enkla instruktioner för Powerpoint 2007

November 6

Enkla instruktioner för Powerpoint 2007


PowerPoint 2007 är ett program som ingår i Microsoft Office som gör det möjligt att spela bildspel med text, bilder och animationer. PowerPoint är ett populärt verktyg att använda i presentationer, oavsett om ett skolprojekt eller under en professionell möte. Det finns många funktioner i PowerPoint att använda till ditt förfogande.

Skapa nya bilder

Öppna PowerPoint genom att hitta de program under startmenyn. Det kommer sannolikt att listas under undermenyn under Microsoft Office. Så snart PowerPoint öppnar du presenteras med en tom rubrikbilden. Klicka i rutan där det står "Klicka för att lägga till titeln" att skriva en titel för att motsvara med ditt projekt. Om du vill ha en undertext, lägga en i rutan under rubrikbilden.

För att lägga till en andra bild i presentationen, klicka på ikonen som säger "Ny bild" på menyraden. Du kan nu namnge din nästa bild i rutan Titel. Beroende på vilken information du vill ha i den här bilden, kan du lägga till bara text med punkter eller ett bord, graf, bilder eller media. Klicka på snabbstartsområdet inom bilden av den åtgärd som du vill ta. Följ instruktionerna på skärmen.

Lägg till så många diabilder efter den andra som du vill använda för presentationen av samma teknik som beskrivits ovan.

Lägga Designs och övergångar

Att lägga till färg och ändra texten på dina bilder, klicka på fliken som säger "Design" nära toppen på skärmen. Förhandsgranska varje av mallarna genom att hovra över på var och en. När du har hittat en du gillar, klicka för att välja det. Visa varje bild individuellt för att se hur det ser ut genom att klicka på vänster sida, eller förhandsgranskningsfönstret.

För att lägga till övergångar för varje bild, klicka på fliken som heter "animeringar." Du kan också hålla muspekaren över var och en att se hur åtgärden ser ut. För att se fler övergångar, leta efter den lilla ikonen i slutet av raden av övergångar som har en linje och en pil som pekar nedåt. Klicka för att komma åt andra övergångar. När du har hittat en du gillar, klicka för att välja övergången för den första bilden. Klicka sedan ditt nästa bild och välj en övergång för det på samma sätt.

Bestäm om du vill fortsätta till nästa bild i bildspelet genom att klicka med musen, eller automatiskt. Om du vill flytta till nästa bild efter så många sekunder eller minuter, väljer så i området som säger "Advance Slide."

Ställa in ett bildspel

Klicka på "Slide Show" -fliken. Hitta ikonen som säger "Set Up bildspel." Klicka på den och ett fönster kommer att dyka upp med flera alternativ. Läs igenom kommandona i fönstret. Beroende på vilken typ av bildspel som du vill ha och hur du vill presentera det, kommer att avgöra vilka alternativ du ska välja. Till exempel, om du väljer att bläddra mellan bilder med hjälp av tiderna, det kommer inte att fungera om du inte har ställt in några timers.

Efter en genomgång av Presentationer och spara

Att granska den information som finns på bilderna, klicka på "Outline" -fliken på förhandsgranskningsfönstret. Detta är ett bra sätt att se några felstavningar utan att behöva gå igenom varje enskild bild. Om du är nöjd med din bildlayouter, mönster och övergångar, visa bildspel i sin helhet. Klicka på bildspelet fliken (om det inte redan är aktiv) och klicka på ikonen som säger "Från början."

Spara ändringarna ofta för att undvika hjärtesorg senare. Klicka på den lilla blå skiva i övre vänstra hörnet på skärmen. Om du inte har tidigare sparad, kommer det att fråga dig efter ett filnamn. Skriv in ett namn som du kommer ihåg och klicka på "Spara". Nu kan du avsluta programmet eller fortsätta att redigera eller visa ditt bildspel.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com