Tips, teknik och taktik för sökning på Internet utan Google

November 8

Tips, teknik och taktik för sökning på Internet utan Google


Google är fortfarande den dominerande sökmotorn att använda för att hitta information på Internet, och har även skrivit den populära lexikon som ett verb desribe processen för "googla" något. Google är dock långt ifrån den enda sökmotor, och det finns flera tips, tekniker och strategier som kan användas för att hitta information utan googla.

Delar av en sökmotor

Sökmotorer "krypa" via Internet som digitala spindlar som söker ut de sökord och fraser som du anger. Sökmotorer titta igenom sidtitlar, webbsida text och metataggar (beskrivningar och nyckelord placeras högst upp i dokumentet) och rapportera sina iakttagelser tillbaka till användaren. Det finns tre viktiga delar av en sökmotor: spindeln, som landar på en webbsida index det och sedan följer länkar till andra sidor på webbplatsen; indexet, en massiv databas som innehåller en kopia av varje webbsida hittats av spindeln; och sökmotorn själv, som visar sökningen finner i webbläsaren.

Söktips

Webbplatsen Search Engine Watch har en sida ägnas åt webbsökning tips som kan hjälpa en Internetanvändare maximera sina webbsökningar, och kan användas på Google och andra sökmotorer. Bland de tips är hur enkelt kommandon kan användas för att få bättre resultat, en sammanfattning av hur man gör avancerade sökningar och en förklaring av hur Boolean kommandon kan användas på de stora sökmotorerna. Dessutom finns det också en sökmotor ordlista för att hjälpa nybörjare bekanta sig med sökmotorn terminologi.

Använd en metasökmotor

Metasökning motorer skiljer sig från traditionella Metacrawler sökmotorer i det att de don¹t faktiskt söka på samma sätt en Metacrawler gör, genom att skanna Internet. Istället kommer en metasökmotor skicka sökfrågan till ett antal andra sökmotorer samtidigt, och sedan blanda ihop resultatet på en enda sida. Bland de mest populära metacrawlers är Dogpile, Vivisimo och Mamma, som, efter att ha grundades 1996, är en av de Internet¹s äldsta metasökning motorer.

Använd flera sökmotorer

Det finns många icke-Googles sökmotorer som kan användas, vilka var och en erbjuder olika funktioner. Webbplatsen 20 Search ger en länklista över 20 populäraste sökmotorerna som kan användas i en sökning. Alla that¹s krävs är att välja en av de sökmotorer som anges, och sök. När det är klart, välj en annan sökmotor och försök igen. Även om webbplatsen innehåller både Google och själv i sin lista över 20, andra sökmotorer inkluderar AOL Search, Ask Jeeves, gigablast, Yahoo och WebCrawler.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com