Hur man ansluter en bärbar dator till ett trådlöst Internet signal

September 27

Hur man ansluter en bärbar dator till ett trådlöst Internet signal


Ansluta din bärbara dator till en trådlös signal är en process som kräver en av två bitar av hårdvara. Du måste antingen ha ett internt trådlöst kort i din bärbara dator eller en extern trådlös USB-dongel för att ansluta till ett trådlöst nätverk och använda en signal. Men när du har en av dessa bitar av hårdvara inga ytterligare verktyg eller enheter kommer att behövas för att ansluta till signalen. Initiera processen att gå din dator till det trådlösa Internet signalen tar bara några minuter och är inte en process som kräver en befintlig förtrogenhet med trådlöst nätverksprotokoll eller datorer.

Instruktioner

1 Kontrollera om din bärbara dator har en intern trådlös kort. Om du har ett internt trådlöst kort, behöver du inte någon extra utrustning för att ansluta till ett trådlöst Internet signalen. Förekomsten av ett internt kort kan verifieras genom att kontrollera de angivna specifikationerna för din dator inom den ursprungliga dokumentation och manual som medföljde maskinen.

2 Använd en extern USB trådlös dongel som en ersättning för ett internt trådlöst kort, om din bärbara dator saknar en. Anslut den externa USB trådlös dongel i USB-porten på sidan eller baksidan av datorn, beroende på modell design. När en ny USB-enhet är ansluten för första gången, det tar en stund för datorn att känna igen den nya maskinvaran.

3 Starta om datorn för att säkerställa att konfigurationen mellan den trådlösa dongeln och din bärbara dator är klar.

4 Klicka på ikonen för trådlöst på din bärbara dator skrivbordsområdet när du har fastställt att du har antingen ett internt trådlöst kort eller extern dongle. På en Windows-baserad maskin, är den trådlösa ikonen på höger sida av det nedre verktygsfältet. På en Macintosh, den trådlösa ikonen på höger sida av det övre verktygsfältet.

5 Välj en av de tillgängliga trådlösa nätverk på popup-menyn som visas när du klickar på ikonen för trådlöst på din bärbara dator. Alla upptäckta trådlösa nätverken visas i denna lista. Vissa är lösenordsskyddade, medan andra är publika nätverk.

6 Klicka på nätverksnamnet som du vill ansluta.

7 Ange ett lösenord om det är en lösenordsskyddad nätverk. Om du inte har lösenordet, gå med i ett allmänt trådlöst nätverk eller kontakta den krypterade nätverksadministratören om tillstånd att ansluta sig till nätverket.

8 Efter att ha klickat på nätverksnamnet och ange ditt lösenord, kommer din bärbara dator ansluta en stund. Du kommer att se din trådlösa ikonen visar en aktiv trådlös signal, som varierar i styrka beroende på datorns närhet till den trådlösa routern.

9 Starta din webbläsare och surfa på Internet trådlöst sätt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com