Hur ansluta min dator till ett trådlöst nätverk

June 17

Hur ansluta min dator till ett trådlöst nätverk


Ett trådlöst nätverk är mycket bekvämare att använda än trådbundna alternativ, även om nätverkets bandbredd tenderar att vara högre för trådbunden Ethernet. När datorn är ansluten till ett trådlöst nätverk kan du flytta runt, eller ställa upp butiken någonstans inom nätverkets räckvidd, utan att vara beroende av ett nätverksuttag som finns på den plats du väljer. Persondatorer (PC) behöver en särskild hårdvarukomponent som kallas "nätverkskort" för att ansluta till trådlösa nätverk.

Instruktioner

1 Stäng av datorn om den inte har en inbyggd trådlös adapter. Anslut den trådlösa adaptern till datorn (de flesta ansluter till en USB-port, medan andra går in i ett PCMCIA-kort). Slå på datorn, logga in som administratör, vänta tills den är klar uppstart. Sätt i CD-skivan i datorn; en installations förare kommer att komma upp. Följ instruktionerna för att installera drivrutinerna och det trådlösa nätverket manager.

2 Klicka på "Start", "Kontrollpanelen", "Nätverk och Internet", "Nätverks- och delningscenter." Klicka på "Hantera trådlösa nätverk." Windows kommer att visa en lista över trådlösa nätverk inom räckhåll.

3 Klicka på det nätverk som du vill ansluta till och klicka sedan på "Anslut". Ange nätverkslösenordet om du uppmanas att göra det av datorn. Efter några sekunder kommer Windows rapporterar att det gick med det trådlösa nätverket. Vid denna punkt, kan du börja surfa på World Wide Web och tillgång till Internet via det trådlösa nätverket.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com