Hur man tar bort Victor 883 FET

August 17

Victor 883 är en varvtalsregulator konstruerad för användning i konkurrensrobotar. Victor 883 var vanligt förekommande i robotapplikationer innan de ersätts av den närbesläktade Victor 884. Den 883 innehåller flera fälteffekttransistorer som hjälper till att reglera mängden ström som dras hela robotsystemet. I händelse av en FET misslyckande, kan användaren avlägsna den drabbade transistor och ersätta den med en ny FET, efter behov.

Instruktioner

1 Ta bort de fyra skruvarna som håller kylfläkten på plats med en stjärnskruvmejsel. Lyft fläkten Victor 883 och ställ den åt sidan.

2 Bända upp 883 fall genom att skjuta en spackel mellan sömmarna. Öppna fallet och lokalisera FET i centrum av kretskortet.

3 Placera desoldering fläta över lodet på FET och värma lodet med lödkolven. Använd desoldering fläta att absorbera lod som flyter. Ta bort lodet från både botten- och översidorna av kretskortet där FET ansluta.

4 Dra FET utanför kretskortet med ett par icke-metalliska pincett. Ta bort den gamla löd noga och undvika att böja FET kontakter om du planerar att installera FET.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com