Hur man kör en Check Skivverktyg i Windows XP

August 16

Windows XP Check Disk Utility (chkdsk.exe) är ett verktyg som skannar dina hårddiskar för fel och försök att reparera dem. Check Disk är kapabel för fastställande fil som förbinder frågor, katalog fel och förlorad information. Även om du kan köra verktyget när som helst inifrån Windows XP, om hårddisken är i aktiv användning du måste köra disken före lastning Windows genom att schemalägga en diskkontroll när du startar om datorn. Kontroll en skiva kan ta lång tid beroende på hur många filer på din hårddisk.

Instruktioner

1 Klicka på "Start", "Den här datorn".

2 Högerklicka på den hårddisk som du vill köra Check Disk på.

3 Klicka på "Egenskaper" och sedan "Verktyg".

4 Klicka på "Kontrollera nu" för att visa "Alternativ för diskkontroll" dialogen.

5 Placera en bock i "automatiskt åtgärda fel i filsystemet" om du vill automatiskt reparera fel utan att först göra en djup sökning efter dåliga sektorer.

6 Placera en bock i "Sök efter och försök att reparera skadade sektorer" att göra en djup sökning efter skadade sektorer och försök att reparera förlorad information.

7 Klicka på "Start". Om inga rutorna är markerade, Check Disk kommer att verka i skrivskyddat läge och rapportera sina resultat utan att modifiera hårddisken.

Tips

  • Om Check Disk inte kan köras eftersom enheten är i bruk, klicka på "Ja" när det ber dig att schemalägga diskkontroll vid omstart sedan starta om datorn.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com