Vad är mjuka kopior?

December 14

Vad är mjuka kopior?


Uttrycket "mjuka kopia" används för att beskriva ett dokument eller en bild som är bevarat i ett digitalt dataformat i motsats till ett fysiskt format. En "papperskopia" av ett dokument eller en bild är en fysisk kopia av den information som vanligtvis skrivs ut på papper. De två termer används på liknande sätt som hårdvara och mjukvara på en dator. Datorns fysiska delar är hårdvara medan de program som körs är programvara.

Fördelar med mjuka kopior

Vad är mjuka kopior?

Du kan ersätta alltför papperskopior med mjuka kopior.

Mjuka kopior används ofta eftersom de har många fördelar jämfört med papperskopior.

Ur ett verktyg perspektiv, kan mjuka kopior av dokument distribueras via e-post i stället för att behöva fördelas genom fysikaliska metoder. Mailade dokument tas emot mycket snabbt och kräver inte frakt och postavgifter. Dessutom är mjuka kopior inte begränsad av utrymmesbegränsningar i en papperskopia och kan lätt lagras och sorteras för enkel åtkomst. Ett skåp låda skulle kunna hålla 1000 dokument, men en dators hårddisk kan potentiellt lagra miljontals dokument med ingenting att fysiskt hindra eller begränsa sorteringsmetoder. Dessutom kan du hitta speciella mjuka kopior i utrymme genom att använda datorn för att söka alla dokument.

Ett dokument mjuk kopia är mycket lättare att replikera och mycket svårare att skada än en papperskopia. Du kan göra så många digitala kopior av ett dokument som du önskar, som du kan dela ut till så många platser som du vill. Mjuka kopior immuna mot slit-och-riva av papperskopior: de är alltid samma dag de görs.

Mjuka kopior anses bättre för miljön eftersom de kan bidra till att minska pappersförbrukningen. Men mjuka kopior fortfarande använda energi på grund av enhet de läses på behöver vara påslagen för att läsa.

Mjuk Kopiera Bildkvalitet

Vad är mjuka kopior?

Det är lättare att läsa mjuka kopior på en datorskärm än en SDTV set.

Det finns många faktorer som bidrar till mjuka kopia bildkvalitet inklusive programvara som gjorde den mjuka kopia, programvaran som ser den mjuka kopia, och hårdvaran som visar den mjuka kopia. Textbaserade mjuka kopior tenderar att vara lätt att justera för olika skärmupplösningar jämfört med mjuka kopior som lagras som bilder. Dessutom, skärpan, upplösning, kontrast och ljusstyrka på skärmen har en betydande inverkan på läsbarheten en mjuk kopia. Kopian kan vara svårt att läsa om skärmen har otillräcklig bildkvalitet och förvränger bilden.

Text och bild Soft kopior

Vad är mjuka kopior?

Du kan enkelt redigera och återge text i en mjuk kopia.

En mjuk kopia kan lagras som en textfil, en bildfil eller en kombination av båda. Bildfiler representerar den ursprungliga kopian mer exakt. Du kan dock inte redigera texten på en bild mjuk kopia som kan vara en olägenhet för redigering och åter purposing dokumentet.

Skapa och läsa mjuka kopior

Vad är mjuka kopior?

Mjuka kopior innehåller samma information som tryckta, papperskopior.

Olika dataprogram kan skapa och läsa tusentals olika typer av mjuka kopior. Det är vanligt att distribuera dokument mjuka kopior som PDF-filer eftersom de kan läsas av de flesta enheter. Du kan skapa PDF-filer genom att installera en PDF författare som Bullzip, Docudesk eller PrimoPDF i program som stöder utskrift genom att välja författare från skrivaren valmenyn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com